У Харкові поліція затримала групу викрадачів елітних іномарок

11:03, 06.07.2016
Харківські оперативники затримали групу викрадачів елітних іномарок, повідомляє пресс-служба поліції області. 
 
Слідством встановлено, що троє чоловіків, віком від 30 до 40 років, причетні до 6 незаконних заволодінь автомобілями марки «Лексус» на території Харківської та Дніпропетровської областей. Невідомі зловмисники діяли за однією схемою та викрадали лише автомобілі певної марки.  
 
Як розповів заступник начальника УКР ГУНП в Харківській області полковник поліції Олег Лобунець, організатором злочинної групи виявився 35-річний житель Харкова. Чоловік вирішив налагодити кримінальний бізнес з продажу викрадених елітних іномарок. 
 
До скоєння злочинів він залучив двох своїх товаришів, мешканців Харківської області. Зловмисники діяли переважно в денний час. Вони відвідували стоянки біля торгових та розважальних закладів, де обирали іномарку. За допомогою сучасного електронного обладнання злодії проникали у салон та викрадали машину. 
 
Таким чином, протягом трьох місяців їм вдалося заволодіти 6 автівками у Харкові та Дніпрі. Викрадені транспортні засоби зловмисники ховали у спеціально пристосованих місцях. На сьогоднішній день усі іномарки розшукані. Речові докази вилучено.
 За вказаними фактами проводиться досудове розслідування за ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення строком до 12 років. Слідчі дії тривають.