Чиновник «Укрзалізниці» Іван Федорко напідпитку розбив машину фотокора Макса Левіна з сім’єю

11:31, 04.07.2016
Чиновник «Укрзалізниці» Іван Федорко напідпитку розбив машину фотокора Макса Левіна з сім’єю

Іван Федорко наразі переховується від правоохоронців.

У неділю ввечері поблизу Боярки в машину відомого фотокореспондента LB.ua Макса Левіна та його родини в'їхав на Audi Q7 п'яний директор з вантажних перевезень і логістики  «Укрзалізниці» Іван Федорко. Дружина Макса і один з його синів у важкому стані в лікарні. Винуватець ДТП утік з лікарні за підтримки власної охорони.

 

Про це повідомляють на власних сторінках у Facebook шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна і народний депутат Антон Геращенко.

 

За даними Соні Кошкіної, Audi Q7 (держномер АА 7100 РР) на автодорозі Боярка –Забір’я вилетіло на зустрічну смугу і в лобову зіткнулося з автівкою журналіста.

 

«Машина Макса – вщент. В салоні, окрім нього самого, були його дружина і двоє малих. Валя з чисельними переломами в лікарні, син Ярема - також. Стан малого дуже важкий – забій головного мозку... Валя у свідомості, але стан також не дуже. Макс і ще один малюк цілі», - пише Соня Кошкіна.

 

І додає, що винуватець ДТП Іван Федорко «ледь тримався на ногах і розмахував посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС» (номер посвідчення 0334). При цьому, за дзвінком Федорка на місце оперативно підїхав його товариш, який намагався переконати поліцію, що за кермом був саме він.

 

Соня Кошкіна стверджує, що коли Федорка доставили в лікарню для огляду на алкоголь, його силою відбили власні охоронці. Тож журналістка просить «допомогти розшукати мерзотника».

 

Депутат Антон Геращенко зазначає, що за фактом події розпочато кримінальне провадження, тоді як Івана Федорка розшукують співробітники кримінального розшуку Нацполіції.

 

«П'яний негідник спочатку розмахував посвідченням помічника ветеранської організації МВС, а коли нові патрульні поліцейські пояснили йому, що «ксіви» більше не працюють, утік із лікарні, де мали проводити огляд на алкоголь», – пише Геращенко.

 

За даними депутата Геращенка, директор з вантажних перевезень і логістики  «Укрзалізниці» Федорко – «друг і соратник звільненого рік тому скандального начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопишина, який курує питання подачі вагонів для поставок вугілля з окупованих територій Донбасу».

 

«Він ніколи не мав жодного стосунку ні до поліції, ні до міліції. Просто звичайне чмо, яке досі живе за поняттями 90-х років, – написав Антон Геращенко. – Думаю, він ховається у когось зі своїх друзів, очікуючи доки вивітриться алкоголь. Але це йому не допоможе. Нехай молиться, щоб дитина і дружина Макса вижили після його злочину.»

 

Депутат Геращенко також звернувся до міністра інфраструктури Володимира Омеляна й директора «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна з вимогою негайно звільнити Федорка «за дії, що перешкоджають слідству, і провести службову перевірку результатів його роботи».

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян відреагував одразу і, в свою чергу, поставив перед керівником «Укрзалізниці» Войцехом Бальчуном вимогу про  невідкладне звільнення Федорка вже 4 липня.

 

Утім, керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун наразі лише відсторонив Федорка від виконання обов’язків до з’ясування усіх обставин ДТП за його участю.

 

«Подальші рішення щодо продовження трудових відносин з Іваном Федорком будуть прийняті за результатами розслідування, – інформує прес-служба «Укрзалізниці». - Вся наявна інформація вказує на те, що поведінка Івана Федорка була неприпустимою, і в цьому випадку «Укрзалізницею» будуть вжиті всі відповідні дисциплінарні заходи.»

 

«Укрзалізниця» також висловлює співчуття постраждалим у ДТП і обіцяє «всіляко сприяти наданню медичної допомоги постраждалим, у тому числі пропонує їм пройти лікування в залізничних медичних закладах».