Ілля Кива заявив, що його машину обстріляли, ще й кинули гранату (фото)

09:15, 04.07.2016
Ілля Кива заявив, що його машину обстріляли, ще й кинули гранату (фото)

Скандально відомий екс-начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Кива заявив, що на нього, як на кандидата у народні депутати в окрузі №183, скоєно замах у Херсоні.

 

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

 

«О 22:40 у неділю до Головного управління Національної поліції України у Херсонській області звернувся кандидат у народні депутати України Ілля Кива та повідомив про те, що його машину обстріляли невідомі і кинули гранату, яка вибухнула, - йдеться в повідомленні МВС. - Обставини інциденту розслідуються.»

 

 

Пізніше в поліції повідомили, що в автомобіль Киви стріляли з автоматичної зброї. Постраждалих немає. На місці злочинці залишили автомат Калашнікова.

 

 

За добу до цього, Ілля Кива відзначився участю у знесенні незаконного паркану навколо місцевого ринку у селищі Молодіжне Херсонської області. Утім, в МВС поки що не оприлюднювали можливі версії нападу на кандидата в народні депутати. 

 

 

39-річний Ілля Кива відомий скандальними заявами. Зокрема, під час перебування на посаді керівника Департаменту протидії наркозлочинності МВС (жовтень 2015 – травень 2016 рр.) Кива вимагав відновити кримінальну відповідальність за перебування в стані наркотичного сп'яніння, відмовлявся проходити переатестацію, а також психологічне тестування MIDOT для співробітників Нацполіції.

 

Зокрема, на питання журналістів, чи готовий він пройти поліграф, пан Кива відповів: «А поліграф готовий пройти мене?».

 

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе ініціювала звільнення Киви не лише через відмову проходити переатестацію, але й через образливі вислови останнього щодо учасників АТО.

 

27 травня 2016 року Центральна виборча комісія України зареєструвала Іллю Киву кандидатом у депутати Верховної Ради України на проміжних виборах в одномандатному виборчому окрузі №183 (Херсон), які мають відбутися 17 липня.