Міністр екології Остап Семерак заставить прибирати нелегальні сміттєзвалища

15:30, 03.07.2016

Міністр екології Остап Семерак фіксуватиме всі сміттєзвалища в Україні і працюватиме над тим, щоб власники засмічених ділянок наводили там порядок.

 

Про це він розповів  Еспресо.TV.

 

Міністрество має активізувати свою роботунад сміттєзвалищамияк на місцевому, так і на центральному рівні після львівської катастрофи, переконаний Семерак.

 

«У межах відповідальності Міністерства екології та природних ресурсів я з’ясував, що немає реєстру сміттєзвалищ в Україні. Ніяких - ні легальних, ні нелегальних. Ні завантажених, ні недозавантажених. Ні проектів, нічого немає. Тому сьогодні ми в міністерстві ведемо роботу по ідентифікації всіх сміттєзвалищ», - заявив Семерак.

 

За кілька тижнів створиться інтерактивна карта, де кожен громадянин України зможе сфотографувати будь-яке сміттєзвалище, зареєструватися на інтерактивній карті через мобільний телефон, і ця інформація моментально потраплятиме на портал Мінекології.

 

«Ми будемо бачити, де зафіксовано сміттєзвалища, мати можливість співставити цю інформацію з кадастровою картою - хто є користувачем цієї земельної ділянки, і працювати з ним, щоб він прибрав це сміття», - додав міністр.