Соліст Паризької опери Василь Сліпак загинув у бою під Донецьком (фото, відео)

10:22, 29.06.2016
Соліст Паризької опери Василь Сліпак загинув у бою під Донецьком (фото, відео)

Василь Сліпак на фронті. (Фото з мережі «Фейсбук».)

У понеділок, 29 червня, в зоні АТО на Донбасі загинув український оперний співак Василь Сліпак. 

 

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

 

«Василь Сліпак, відомий у світі оперний співак, який 19 років жив та працював у Франції, у Паризькій опері, але з початком російської агресії кинув європейську кар'єру та повернувся захищати Батьківщину, загинув на фронті під Донецьком у лавах «Правого сектору». Воїн-доброволець Василь Сліпак став зразком громадянина та патріота», - йдеться в повідомленні.

 

Василь Сліпак родом із Львівщини. Переможець не одного престижного конкурсу. 

 

Василь Слірак на Майдані у Києві під час прощання з бійцями "Правого сектору", які загинули 11 червня 2016 на шахті Бутівка. Це остання поіздка Василя до Києва

Оперний співак з Парижу Василь Сліпак спочатку був волонтером, сам возив передачі на фронт, а в червні минулого року пішов добровольцем у складі 7-го окремого батальйону ДУК Правого сектору. Василь Сліпак мріяв повернутися в Париж в оперу, та насамперед хотів, щоб "все це в Україні закінчилося". Його останньою сценою стала передова під Донецьком. 

27 червня Василь Сліпак з АТО написав у себе у Facebook: "Хлопці, дівчата, чи є можливість де дістати 50 чорних берців?". Будучи добровольцем, Василь Сліпак на фронті не переставав волонтерити. 

 

Василь Сліпак в АТО "обрав собі псевдо «Міф» - це скорочено від Мефістофель, з опери «Фауст». Він не був професійним солдатом, він був співаком, – зазначив Юрій Бутусов. – Про нього будуть писати книги, називати вулиці, проводити концерти та розповідати у школах та консерваторіях... Вічна пам’ять, друже «Міф», ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твою жертву заради України». 

 

Соліст Паризької опери Василь Сліпак навіть на фронті залишався співаком, послухайте його улюблену арію Мефістофеля: