У Запоріжжі кілер розстріляв автівку з автомата, який кілька днів ховав у дитячому візочку

09:12, 21.06.2016
У Запоріжжі кілер розстріляв автівку з автомата, який кілька днів ховав у дитячому візочку

Розстріляне авто: водій не лише вижив, відстрілюючись, але й залишив місце нападу.

Вибухи та автоматні черги пролунали на одній з центральних вулиць Запоріжжя – вулиці Фортечній (колишня Грязнова) пізно вночі у понеділок приблизно о 22:30. Роботу слідчих, оперативників і кінологів на місці події особисто контролював заступник начальника Нацполіції в Запорізькій області Андрій Долинний.

 

Як повідомляє «Громадське – Запоріжжя», з посиланням на слова свідків, розбірки сталися у дворі дому №76. Спочатку пролунав вибух, після чого почулися постріли з автомату. Встановлено, що в результаті перестрілки було пошкоджено автівку.

 

Сайт «Голос Запоріжжя» повідомляє, посилаючись на неофіційні дані поліції, що  невідомий чоловік з дитячим візочком протягом декількох днів спостерігав за подвір’ям багатоповерхівки.

 

Пізно ввечері у понеділок на подвір’я в’їхав автомобіль Toyota, після чого невідомий дістав з дитячого візочка автомат Калашникова і відкрив вогонь по автомобілю. З іномарки відстрілювалися з пістолета Макарова.

 

За свідченнями очевидців, з автомата  пролунало три черги, з ПМ – 3-4 постріли. Після цього, нападник нібито облив візочок займистою речовиною і підпалив. Стався вибух: ймовірно всередині візочка знаходилися боєприпаси.

 

Як повідомив інформаційному порталу «Голос» заступник начальника ГУ Національної поліції в Запорізькій області Андрій Долинний, за попередньою інформацією після стрілянини кілер не підпалював візочок, а лише кинув під лавку гранату, знищуючи докази.

 

Усі учасники стрілянини залишили місце події до приїзду поліції. Особу водія й нападника з'ясовують. Відомо лише, що іномарка належить 35-річній мешканці міста Токмак. Але хто перебував за кермом невідомо. 

 

Поліція кваліфікувала нічні події на Фортечній як замах на вбивство. Криміналісти продовжують працювати на місці події у вівторок вдень.