Українська стрічка про Майдан отримала приз американської телеакадемї

11:11, 20.06.2016
Українська стрічка про Майдан отримала приз американської телеакадемї

Українська документальна стрічка  «Зима в огні» про події на Майдані в 2013-2014 роках отримала приз Американської телеакадемії The Television Academy Honors, повідомляє НБН .
 
Повна назва фільму - «Зима в огні: Боротьба України за свободу» - документальний  фільм,  знятий режисером Євгеном Афінеєвським за сприяння платформи Netflix.

Світова прем'єра кінострічки відбулась 3 вересня 2015 року на Венеційському кінофестивалі.

Також фільм було показано у головному конкурсі на кінофестивалі в Телларайді 2015р. та у секції документальних фільмів на міжнародному кінофестивалі у Торонто 2015р., де він отримав Приз глядацької аудиторії за найкращий документальний фільм. Номінант на премію «Оскар» 2016 року в категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм».

«Зима у вогні» показує 93-денний період зими 2013–2014, змальовуючи такі події, як рух за громадянські права, що перетворюється на підтримувану мільйонами людей революцію та громадянську непокору. У кінострічку увійшли: інтерв'ю з протестувальниками, записи з місця подій та великомасштабний погляд на конфлікт.
 
Під час революції гідності на Майдані друг Євгена Афінеєвського зателефонував режисеру та закликав того підтримати і задокументувати події. Наступного дня Афінеєвський сів на літак до Києва.
Фільм було знято двадцятьма вісьмома операторами-аматорами

Ця нагорода традиційна для кінострічок , які, на думку телеакадеміків, «надихають, підвищують обізнаність і мотивують до змін».
 
Її лауреатами в різні роки ставали Шоу Опри Вінфрі, серіал «Відділ новин» (Newsroom) і «C.S.I : Місце злочину» .
 
«Ця нагорода дуже важлива для України, яка продовжує свою боротьбу. Я хотів би присвятити це нагороду всім тим, хто віддав своє життя за свободу», - сказав режисер Євген Афінєєвський  на церемонії 
нагородження.
 
Фільм отримав позитивні відгуки від критиків. На сайті «Кінопошук» він має позитивний рейтинг кінокритиків 95% на підставі 19-ти рецензій.