Українець з Волині Артем Фурман виграв польський Х-фактор

10:53, 02.06.2016

Українець з Волині виграв польський Х-фактор: 23-ти річний Артем Фурман виграв четвертий сезон польської версії пісенної програми «Х-фактор», фінал якої відбувся 31 травня.

Обійшовши двох дівчат, Артем здобув перемогу у фіналі з піснею гурту «Океан Ельзи» - «Стріляй». За перше місце хлопець отримав 25 тисяч євро, контракт на запис альбому «Sonymusic» та автомобіль.

Телеканал TVN, який проводить конкурс «Х-фактор», зазначає, що в дитинстві Артем вчився грати на скрипці і фортепіано, а згодом, завдяки YouTube, освоїв і гітару.

Народився Артем Фурман у Володимирі-Волинському. Нині здобуває освіту за спеціальністю журналіст у Гданському університеті. Зараз активно виступає у польських кнайпах. Одним з його досягнень став виступ  на концертах польських гуртів Zakopower та Oddział Zamknięty, а також власний авторський концерт у прикордонному з Україною польському місті Жешув.

Зауважимо, що Артем став вже другим українцем, що виграв польський конкурс талантів. Восени 2013 рокупрограму "Маю талант" виграла харківянка Тетьяна Галіцина, яка продемонструвала мистецтво малювання на піску.