Топ-менеджера «младоолігарха» Сергія Курченка затримали на кордоні

20:50, 12.06.2016
Топ-менеджера «младоолігарха» Сергія Курченка затримали на кордоні

Андрій Кошель мав при собі нагороду від Служби безпеки президента РФ.

12 червня, під час спроби перетину кордону з Польщею затримано Андрія Кошеля - колишнього топ-менеджера компанії СЄПЕК Сергія Курченка.

 

Під час обшуку у Андрія Кошеля знайшли клинок з гравіюванням Служби безпеки президента Російської Федерації, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.  

 

"Поводимо обшуки у затриманого при спробі виїзду до Польщі співвласника трастового фонду Курченка... Не питання, що ми знайдемо. Питання - хто і за що йому вручив оцей клинок, який щойно знайшли у нього під час обшуку. На ньому просто гравіювання "Служба безопасности Президента Российской Федерации", - написав Матіос на власній сторінці у Facebook. - Просто нізащо таке не пишуть і не вручають. Затриманий жив серед нас весь цей час... Втікав. Зловили."   

 

            

Андрія Кошеля неофіційно називали соратником Сергія Курченка, але хто він і звідки - достеменно невідомо. Андрій Кошель є фігурантом кримінального провадження, яке стосується продажу зрідженого газу на спецаукціонах. Згідно зі статутними документами ТОВ «СЄПЕК» він є главою компанії і її засновником – Кошель вніс у її статутний капітал 100 мільйонів гривень, повідомляє видання «Українська правда».

 

Самого Сергія Курченка, якого у пресі називають «младоолігархом», пов'язують з «Сім’єю» Віктора Януковича (фінансово-промисловою групою, якою неофіційно керував старший син екс-президента – Олександр Янукович). Курченко, за даними СБУ і Генпрокуратури, був головним фінансистом «Сім’ї», через чії руки проходили «брудні гроші», а не успішним бізнесменом, як його намагалися представити в часи Януковича.