«Слава Україні»: рф криміналізувала гасло та публічну демонстрацію символіки ОУН-УПА

10:23, 19.01.2024
«Слава Україні»: рф криміналізувала гасло та публічну демонстрацію символіки ОУН-УПА

У росії гасло "Слава Україні" внесли до списку нацистських.

Публічну демонстрацію символіки Організації українських націоналістів та гасло «Слава Україні» заборонив російський Мін'юст – «неправильне» гасло внесли до списку нацистських.

 

Як інформує УМ, про це повідомило росагентство ТАРС.

 

До забороненої символіки також додали емблему ОУН "у вигляді стилізованого золотого тризубця, середній елемент якого виконаний у формі гострого меча" та так звану організаційну емблему - "чорний рівносторонній трикутник підставкою вгору".

 

Заборону на демонстрацію атрибутики пояснюють тим, що ОУН було внесено до списку "нацистських". До цього списку також додали Українську народно-революційну армію, Українську повстанську армію (УПА) та Українську народну самооборону.

 

За законами росії за "пропаганду або публічне демонстрування" символіки цих організацій передбачили штраф до 2 тисяч рублів (близько 855 гривень) або адміністративний арешт до 15 діб.

 

Водночас за таке ж "правопорушення", яке вчинять чиновники, їм загрожує штраф до 4 тисяч рублів (понад 1710 гривень). Юридичні особи у такому разі мають сплатити до 50 тисяч рублів (понад 21 тисячу гривень).

 

Як повідомляла УМ, Об’єднання українців – це запорука перемоги України.