Річниця по «Москві»: після війни російський флагман стане локацією для дайверів – Резніков

09:30, 13.04.2023
Річниця по «Москві»: після війни російський флагман стане локацією для дайверів – Резніков

Ракетний крейсер "Москва" був гордістю російського флоту. (Фото: Віікіпедія)

У річницю удару по флагману російського флоту "Москва" Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що перемога України у війні – неминуча, а затонулий російський флагман одного дня стане популярною локацією для дайверів.

 

Як інформує УМ, про це він написав 13 квітня у Facebook.

 

«Рівно рік тому Військово-морські сили Збройних Сил України переписали вікову історію. Влучним ударом українських ракет "Нептун" було уражено той самий "русский военный корабль" – флагман чорноморського флоту РФ ракетний крейсер "Москва", який наступної доби затонув.

 

Згадайте настрій річної давнини. Подія була настільки надихаючою, і водночас неймовірною, що багатьом здавалося – це не може бути правдою. Адже востаннє Росія втрачала свій флагман понад сторіччя тому, - зазначив, зокпема, у дописі міністр оборони.

 

Міністр нагадав, як українські воїни зробили те, що змінило хід історії і призвело до ланцюгової реакції – прискорило надання допомоги партнерами, сприяло втечі російських окупантів з острова Зміїний, дозволило відкрити "зерновий коридор". 

 

Резніков підкреслив, що українці у бойових умовах довели, що зброя "made in Ukraine" здатна впоратися з найскладнішими завданнями і захищати на рівні з найкращими розробками партнерів. Тому, за словами міністра, розвиток українського ВПК є пріоритетом, бо це "елемент незалежності".

 

Він також написав, що успіх ЗСУ на полі бою є це запорукою того, що Україну підтримають, тому зараз найважливіше – підтримувати захисників і захисниць, зберігати єдність і крок за кроком йти до мети.

 

"Перемога неминуча. Впевнений, що після нашої перемоги "Москва" стане однією з найпопулярніших локацій для дайверів. А туристи зі всього світу будуть в українському Криму піднімати келихи фантастичного кримського вина під хороший тост – "за російський воєнний флот – до дна!"", – підсумував Резніков.

 

Нагадаємо, що 14 квітня 2022 року у Чорному морі затонув флагман російського Чорноморського флоту – крейсер "Москва". Це сталося після того, як у нього влучили українські ракети.

 

Саме крейсер "Москва" пропонував здатися захисникам острова Зміїний.

 

Як повідомляла УМ, Національний військово-історичний музей продемонструє оригінальний елемент української крилатої ракети «Нептун», якою рік тому наші ВМС завдали удару по флагману ворожого військового флоту -  крейсеру «Москва».