У Полтаві вандали знову знищили меморіальні дошки загиблим АТОвцям і Петлюрі

09:13, 06.04.2020
У Полтаві вандали знову знищили меморіальні дошки загиблим АТОвцям і Петлюрі

За фактами подій 5 квітня поліція Полтави відкрила кримінальні провадження за кваліфікуючими ознаками ч.2 ст.297 ККУ

У Полтаві вандали вкотре знищили дві меморіальні дошки на честь воїнів, які загинули на Донбасі, та дошку на честь головного отамана УНР Симона Петлюри. Ще одну пам’ятну таблицю на честь героя АТО знищити не вдалося через те, що вона була антивандальною.

 

Повідомлення про їхнє руйнування надійшли вранці від мешканців міста.

 

Зокрема,знищена меморіальна таблиця, встановлена на стіні школи №18 на честь Мирослава Кабушки, а також таблиця на стіні школи №9 на честь Сергія Лимаря (цю дошку знівечили, вдаривши у портрет воїна).

                                                Розбита дошка на честь Сергія Лимаря

 

Дошку на честь Олександра Горячевського на школі №25 злочинцям розбити не вдалося  – вони пошкодили лише підставку для квітів.

 

Меморіальні таблиці на честь Сергія Лимаря розбивають уже вчетверте! Перший такий випадок вандалізму трапився у травні 2016-го, пише інтернет-видання “Полтавщина”. Після відновлення її мали зробити антивандальною, але цього не сталося. Вдруге, у квітні 2018-го, пошкодили іншу дошку — на фасаді будинку на вул. Алмазній, 9, де жив Лимар. Її також відновили та зробили антивандальною. У листопаді 2019-го цю дошку намагалися знову знищити, але змогли зламати лише поличку під нею.

                                                     Розбита дошка на честь Симона Петлюри

Також 5 квітня була розбита меморіальна дошка видатному українському державному діячеві Симону Петлюрі на фасаді житлового будинку по вул. Петлюри, 7/22.
Так, у квітні 2017-го вандали за один день також розбивали три пам’ятні таблиці АТОвцям і четверту – голові Директорії УНР.

 

За фактами подій 5 квітня поліція Полтави відкрила кримінальні провадження за кваліфікуючими ознаками ч.2 ст.297 ККУ (Осквернення або руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції). Вандалам загрожує строк від 3 до 5 років обмеження або позбавлення волі. Тривають слідчі дії.

 

Один із фрагментів вчинення злочину зафіксувала камера відеоспостереження. Якщо ви впізнали особу, яка вчиняє злочин, просимо повідомити поліцію міста Полтава будь-яким зручним для вас способом, або зателефонувати 102.