День військового капелана відзначають 12 жовтня, фото

12:25, 12.10.2024
День військового капелана відзначають 12 жовтня, фото

12 жовтня – День військового капелана. (Фото: Оперативне командування "Захід")

Днем військового капелана, згідно з рішенням Міжконфесійної ради з питань військового капеланства при Міністерстві оборони України, визначено дату 12 жовтня, у день вшанування пам’яті святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського.

 

Як інформує УМ, про це 12 жовтня повідомили в Оперативному командувані “Захід” у Фейсбуці.

 

Служба військового капеланства відіграє особливо велике значення у всіх складових Сил оборони України у час російсько-української війни, адже посилює бойовий дух та непохитну віру кожного українського військовослужбовця, незалежно від віросповідання, в святу Перемогу над російськими окупантами.

 

Офіцер Служби військового капеланства управління оперативного командування “Захід” лейтенант капеланської служби, отець Андрій Палцан переконаний:

 

“Головна зброя і щоденний обов’язок військових капеланів – це молитва за перемогу над ворогом і забезпечення духовно-моральної підтримки нашим захисникам, які ціною власного життя саможертовно і героїчно захищають свої сім’ї, увесь Боголюбивий український народ, Україну та Українську Церкву. Тому в наших молитвах ми постійно говоримо “Дякую!”. Бо навіть коли віруюча людина проходить найважчі випробування, це треба сприймати з вдячністю за отриманий досвід, який у подальшому зробить кожного ще сильнішим”.

 

 

Начальник Служби військового капеланства управління оперативного командування Захід підполковник Олександр Копаниця зазначив:

 

“Обов’язок священнослужителя, який військові капелани щоденно виконують у своїх підрозділах, є чітким підтвердженням, що військові капелани стали невід’ємною духовною складовою війська в питаннях його духовної підтримки та опіки! Військові капелани вкладають до рук наших військовослужбовців наймогутнішу зброю – Віру. Дають людям впевненість та надію. Їхнє щире духовне служіння, підтримує особовий склад у цей дуже нелегкий час. Тож нехай Господь Бог дарує всім нам мир і благополуччя в Україні, національну і духовну єдність, перемогу Українського війська над російськими загарбниками, зберігає життя всіх українських воїнів-захисників і полонених, благословляє щасливе життя нашим рідним і близьким та Богоугодну діяльність українських військових капеланів!”.

 

І в будні, і в свята, переважна більшість військових капеланів та їхніх помічників із підпорядкованих оперативному командуванню “Захід” підрозділів і з’єднань продовжують виконувати святу місію разом із воїнами-побратимами та посестрами на найгарячіших ділянках російсько-українського фронту. І їхній внесок у досягнення неминучої Перемоги над безбожними окупантами –неоціненний.

 

 

Отримати додаткову інформацію щодо можливості поповнити лави військових капеланів та їхніх помічників можна у Службі військового капеланства управління оперативного командування “Захід”.

 

 

Як повідомляла УМ, Королівська армія поділиться досвідом з українськими капеланами.