Крадуть рекрутів: «Вовки Да Вінчі» планують закрити свій рекрутинговий центр

11:30, 21.09.2024
Крадуть рекрутів: «Вовки Да Вінчі» планують закрити свій рекрутинговий центр

Рекрутиновий центр батальйону «Вовки Да Вінчі» працює з лютого 2024 року. (vovkydavinci.army)

Керівництво окремого батальйону «Вовки Да Вінчі» з 59-ї окремої мотопіхотної бригади обурено тим, що інші підрозділи «крадуть» їхніх рекрутів на етапі завершення військової підготовки у навчальних центрах.

 

Тому комбат Сергій Філімонов «Філя» попереджає, що може закрити рекрутинговий центр «Вовків», якщо не вирішиться питання з мобілізацією добровольців саме в ту бригаду, задля якої вони прийшли в ЗСУ.

 

Як інформує Україна молода, про це командир батальйону Сергій Філімонов  сказав у інтерв’ю «Новинарні».

 

За його словами, попри обіцянки влади забезпечити нормальне функціонування системи рекрутингу, вона й досі працює «вибірково».

 

Адже він особисто знає рекрутів, яких силоміць забирають в інші підрозділи.

 

«Я про це кричу на найвищому рівні: що люди конкретно мобілізувалися, бо хотіли саме до нас. Але їх не повертають!

 

Є випадки, коли людей «крадуть». І не кожну людину можливо потім забрати», – обурюється комбат.

 

«Філя» розповів про випадки, коли людей "крадуть" з навчальних центрів інші бригади, попри те, що вони мобілізувалася до Збройних сил саме для того, щоб служити у "Вовках Да Вінчі".

 

 

«Якщо я зараз не вирішу питання щодо деяких бійців – буду закривати рекрутцентр. Бо це безвідповідально – казати людям, що вони можуть прийти до нас у бригаду чи в батальйон, а їх потім кидають в інші штурмові бригади.

 

Якщо у Збройних силах не потрібні вмотивовані люди, то ми не будемо цим займатися. Людей обманювати точно не будемо», – підкреслив Філімонов.

 

Як повідомляла «УМ», близько 6,5 тисяч добровольців щомісяця долучається до Сил оборони через Центри рекрутингу, які створені Міноборони та місцевою владою.

 

Рекрутуватися можна до всіх підрозділів Сил оборони, включаючи ЗСУ, Нацгвардію, СБУ, Державну прикордонну службу та інші.