Священника-військового побили в центрі Києва, фото

10:24, 11.09.2024
Священника-військового побили в центрі Києва, фото

У центрі Києва троє невідомих побили священнослужителя та військового ЗСУ митрополита Кримського та Симферопольського Климента. (Фото: Київ оперативний)

Троє невідомих у Києві 10 вересня близько 23:00 поблизу Михайлівського собору напали і побили митрополита Кримського та Симферопольського Климента, який є військовослужбовцем Збройних сил.

 

 

Як інформує УМ, про це 1 вересня повідомила Національна поліція у Телеграм.

 

"Поліція Києва встановлює обставини події за участі священнослужителя у центрі столиці.

 

Інформацію поліцейські виявили сьогодні під час моніторингу соціальних мереж. Зокрема, в одному з телеграм каналів було зазначено, що троє невідомих біля Михайлівського собору скоїли напад на представника церкви, який також є військовослужбовцем ЗСУ", - сказано в повідомлені правоохоронців.

 

Мова йде про митрополита Кримського та Симферопольського Климента.

 

 

У поліції повідомили, що вказана подія зареєстрована, триває перевірка: "На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка спілкується із потерпілим, та зʼясовує усі обставини".

 

E cdj. xthue eкраїнський журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що невідомі нападники побили митрополита Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.

 

«Климент приїхав до Києва на запрошення «Кримської Платформи». Близько 23:00 він йшов в напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія. Троє людей біля монастиря зупинили його і почали бити. Він стверджує, що для того, щоб священник зупинився, хтось з трьох сказав: «Владико, благословіть!». Тому, як вважає Климент, напад був спланований», – розповів журналіст.

 

За словами митрополита, напад здійснили у місці, де немає камер спостереження.

 

Як повідомляла УМ, Побиття бійця ССО у Смілі: нападника оголосили у розшук.