Воїни Андрій Головня, Володимир Міщенко та Олександр Роговський удостоєні звання «Герой України»

13:07, 24.08.2024
Воїни Андрій Головня, Володимир Міщенко та Олександр Роговський удостоєні звання «Герой України»

Звання Героя України із врученням ордена "Золота Зірка" присвоєні "за особисту мужність і героїзм. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» воїнам Андрію Головні, Володимиру Міщенку та Олександру Роговському.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в указах №517/2024, №518/2024 та №519/2024 від 23 серпня, опубліковані на сайті глави держави у День Незалежності.

 

Так, Верховний Головнокомандувач присвоїв звання "Герой України" із врученням ордена "Золота Зірка" молодшому сержанту Андрію Головні, старшому сержанту Володимиру Міщенку та молодшому лейтенанту Олександру Роговському.

 

Зазначається, звання Героя України із врученням ордена "Золота Зірка" присвоєні "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу".

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Миколаєві чотири вулиці назвали іменами льотчиків - Вадима Благовісного, Геннадія Матуляка, Данила Мурашка, Єгора Середюка. Усі вони - Герої України, нагороджені цим найвищим званням посмертно.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський привітав українців з 33-річчям Незалежності.