День Державного Прапора: у Львові заклали капсулу часу, фото

12:14, 23.08.2024
День Державного Прапора: у Львові заклали капсулу часу, фото

У Львові у День Державного Прапора заклали капсулу часу. (Фото: Фейсбук Максим Козицький)

В Україні 23 серпня відзначають День Державного Прапора. Сьогодні у Львові заклали капсулу часу з побажаннями від людей, які творять сучасну історію України.

 

Як інформує УМ, про це 23 серпня повідомив у Фейсбуці начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

 

“Сьогодні, у День Державного Прапора, з вірою у щасливе майбутнє України ми заклали у Львові капсулу часу”, - поінформував Козицький.

 

Він зазначив, що в цій капсулі є фото та побажання від людей, які творять сучасну історію країни: воїнів, представників Академії Сухопутних військ, спортсменів із Львівщини, волонтерів, ветеранів російсько-української війни, дітей, які, незважаючи на ракетні удари, повітряні тривоги та відключення світла, склали НМТ на найвищі бали.

 

Помістила капсулу на збереження 13-річна Яна Степаненко, яка у 2022 році потрапила під обстріл російських загарбників на вокзалі у Краматорську, втратила обидві ноги, а нині бере участь у марафонах і є символом стійкості та сили українців для всього світу.

 

 

Відкрити капсулу запланували у 50-ту річницю відновлення незалежності України.

 

“Ми всі віримо, що у 2041 році, у 50-ту річницю відновлення незалежності України, знову зберемося на цьому місці, у повному складі, а наша держава буде сильною, багаточисельною та успішною країною мудрих людей”, - наголосив начальник ОВА.

 

 

Як повідомляла УМ, львівська традиція дзвонарства визнана елементом нематеріальної культурної спадщини.