Екскомандир «Беркута» Роман Пацеляк звільнився під заставу

16:21, 17.08.2024
Екскомандир «Беркута» Роман Пацеляк звільнився під заставу

Роман Пацеляк у Печерському суді. (facebook.com/roksolana.hmara)

Суддя Печерського райсуду Константінова звільнила під заставу колишнього командира львівського «Беркута» Романа Пацеляка, який розганяв Майдан у 2014 році.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила з-зали суду Роксолана Хмара у соцмережах.

 

"Все! Командир львівського беркута, Ростислав Пацеляк, під керівництвом якого вбивали українців на Майдані 18 лютого, знову на волі.

Заставу в один мільйон вніс якийсь Красулін з окупованого Донецька", - повідомила вдова політв’язня Степана Хмари.

 

За її словами, 16 серпня суддя Печерського суду Константінова вирішила знову відпустити потенційного злочинця, екскомандира львівського "Беркута", який орудував на Майдані 18 лютого, Ростислава Пацеляка, під заставу в один мільйон.

 

 

За рішенням судді, Пацеляка було взято під варту з альтернативною заставою, оскільки ДБР днями предʼявило йому свіже обвинувачення, в якому фігурують 12 вбивств і 8 вогневих поранень.

 

Прокурори Супрун та Іванов довели, що у цих вбивствах брав безпосередню участь командир львівського "Беркута" Пацеляк.

 

Нагадаємо, 22 березня 2023 року Держбюро розслідувань оголосило Ростиславу Пацеляку нову підозру щодо подій 18 лютого у 2014 році на вулиці Інститутській та у Кріпосному провулку. Тоді додались пункти обвинувачення у вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також у вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту.

 

За даними Watchers, колишній командир львівського "Беркута" Ростислав Пацеляк був позбавлений українського громадянства через те, що він понад 20 років має два паспорти рф: внутрішній та закордонний, від яких не відмовився.

 

Наразі Пацеляк є дійсним військовослужбовцем запасу рф.

 

Як повідомляла «УМ», днями прокурори повідомили про нові підозри командирам Львівського, Харківського та Севастопольського «Беркуту» за розгін мітингувальників в ніч на 19 лютого 2014 року в Києві.