Вихованець ФК «Карпати» Ігор Северенчук поліг у бою на Курщині

15:39, 17.08.2024
Вихованець ФК «Карпати» Ігор Северенчук поліг у бою на Курщині

Ігор Северенчук був відважним воїном. (facebook.com/dusshkarpaty)

Головний сержант десантно-штурмового взводу 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади Ігор Северенчук поліг у бою під час наступу на території Курської області рф.

 

Захиснику було 30 років. У нього залишилися дружина, син, батьки і брат.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ДЮСШ «Карпати», вихованцем якої був полеглий воїн.

 

«З глибоким сумом повідомляємо про ще одну втрату в ДЮСШ “Карпати”. Під час бойових дій на території Курської області РФ загинув Ігор Северенчук.

 

Ігор був вихованцем нашої школи, 1993 року народження. Його тренером був Геннадій Броніславович Погорілець», - йдеться у повідомленні.

 

Ігор Северенчук народився 17 грудня 1993 року. Закінчив Інститут геодезії Національного університету “Львівська політехніка”.

 

Після завершення навчання займався приватним підприємництвом у сфері надання послуг із вивезення побутових відходів. Також продовжував грати у футбол, останнім часом входив до дублюючого складу ФК “Говерла”. Обожнював активний відпочинок і подорожі. Жив у селі Оброшине Львівського району.

 

На військову службу він мобілізувався добровільно у квітні 2022 року. Воїн брав участь у боях за Довгеньке і Торецьк, у визволенні Ізюма та Лиману.

 

Северенчук був відзначений низкою нагород:

«Незламним героям російсько-української війни»,

відзнакою «Хрест пошани»,

відзнакою командира оперативно-тактичного угрупування «Лиман»,

нагрудним знаком «За військову доблесть»,

«Золотим хрестом» та орденом «За мужність».

 

Поховали загиблого 17 серпня на Личаківському військовому цвинтарі (Марсовому полі) у Львові.

 

Як повідомляла "УМ", громадянин Польщі білоруського походження Пшемислав Расевич-Кучинський з позивним «Кордіян» поліг у бою за Україну. Воїна-добровольця поховано на Марсовому полі у Львові - саме такою була його остання воля.