Кулеметник Олександр Цебрій «Мер» похований з військовими почестями в Умані, фото

18:32, 27.07.2024
Кулеметник Олександр Цебрій «Мер» похований з військовими почестями в Умані, фото

На церемонію прощання з мером-воїном Олександром Цебрієм прийшли сотні жителів громади. (Фото Уманської міськради)

Колишній мер Умані, командир взводу кулеметників 58 ОМБр Олександр Цебрій, який поліг у бою, похований з військовими почестями у рідному місті в суботу.

 

На церемонію прощання з мером-воїном прийшли сотні жителів громади, які провели жалобний кортеж "живим коридором", віддаючи шану й схиляючи голови перед його безцінним подвигом заради мирного майбутнього.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Уманська міськрада в соцмережах.

 

Заупокійна служба за загиблим відбулася у Свято-Троїцькій Церкві ПЦУ, за рішенням родини свій вічний спокій захисник знайшов на Алеї Героїв на Софіївській Слобідці.

 

«Він мріяв про Вільну Україну та Перемогу: Уманська громада зі сльозами на очах провела в останню путь мужнього воїна - захисника, очільника м. Умань (2015 - 2020 рр.), командира кулеметного взводу, молодшого сержанта - Олександра Цебрія», - йдеться у повідомленні..

 

 

Олександр Володимирович народився 4 червня 1974 р. в м. Умань, Черкаської області.

У 2014 р. закінчив Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та здобув кваліфікацію бакалавра з економіки підприємства, а згодом у 2015 р. отримав кваліфікацію магістра з економіки підприємства.

 

Протягом 1996-2004 рр. займався підприємницькою діяльністю.

 

18 березня 2014 р. обраний секретарем Уманської міської ради. З 30 травня 2014 р. по 18 листопада 2015 р. виконував обовʼязки міського голови відповідно до рішення Уманської міської ради.

25 жовтня 2015 р. обраний міським головою м.Умань.

 

 

«Особливістю його стилю керівництва була принциповість, відкритість, виваженість та прозорість у прийнятті рішень, вміння акцентувати зусилля на вирішенні першочергових завдань та досягнення результату», - згадують у мерії.

 

З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України Олександр Цебрій вступив до лав ЗСУ, був командиром кулеметного взводу у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Виговського, де отримав позивний «Мер».

 

 

Був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (7 березня 2024 р.).

 

«Безмежно дякуємо Герою за вірність Батьківщині. За наш спокій він віддав найдорожче – своє життя.

 

Схиляємо в скорботі голови перед світлою пам’яттю гідного сина, чоловіка, батька, побратима, колегу, товариша…», - зазначили у міськраді Умані.

 

 

Як повідомляла "УМ", мер Лебедина Сумської області Олександр Бакликов, який добровільно мобілізувався і служив у 47-й бригаді ЗСУ, поліг у бою у квітні 2024 року.