Скандал у 59-й бригаді: «Пташка» закликала Зеленського провести перевірку

15:14, 14.07.2024
Скандал у 59-й бригаді: «Пташка» закликала Зеленського провести перевірку

Парамедикиня-доброволиця Катерина (Пташка) Поліщук (Фото: Фейсбук Катерина Поліщук)

Катерина Поліщук («Пташка»), парамедикиня-доброволиця, яка боронила «Азовсталь» у Маріуполі, закликала Володимира Зеленського як Верховного Головнокомандувача провести перевірку дій командира 59 окремої мотопіхотної бригади, у якій вона служила.

 

Як інформує УМ, про це парамедикиня Катерина Поліщук написала 14 липня у Фейсбуці.

 

«… у звʼязку з “геніальними” посадовими рішеннями та родинними звʼязками вищого військового керівництва з Богданом Шевчуком останнього було призначено на посаду кбр 59 ОМПБр… Оскільки тисячі військових досі залишаються виконувати бойові завдання під керівництвом Шевчука, прошу … звернути увагу та провести службову перевірку», — написала Пташка.

 

Вона заявила про факти злочинних наказів; свідомої недбалості; нехтування життям та здоровʼям особового складу; дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців; егоїзм та сліпий карʼєризм; усунення всіх «незгодних» командирів; пригнічення бойового духу та приниження особового складу.

 

«Через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука я змушена припинити співпрацю з цією славнозвісною бригадою, та не всі мають таку можливість — опиратись злочинним наказам, які спрямовані виключно на здобування додаткових зірочок цією людиною», — заявила вона.

 

Поліщук закликала «усунути від ухвалення важливих військових рішень людей, які не зацікавлені у збереженні особового складу, виконанні завдань та перемозі».

 

Нагадаємо, що раніше Пташка заявила про «припинення співпраці» із 59 окремою мотопіхотною бригадою. Однак не пояснила, що саме має на увазі.

 

Поліщук пообіцяла «повернутися незабаром»: «Нехай це буде заслужена відпустка, самоізоляція чи як ви самі це назвете. Я повернусь незабаром. Але поки мені потрібна тиша».

 

Як повідомляла УМ, захисниця Азовсталі «Пташка» емоційно відповіла хейтерам.