Липці на Харківщині зазнали ударів 40 КАБів за тиждень

13:12, 14.07.2024
Липці на Харківщині зазнали ударів 40 КАБів за тиждень

Липці знаходяться на відстані пострілу наявного в росії РСЗО до окраїни Харкова. (facebook.com/RapidReactionBrigade)

Невелике село Липці Харківської області, що за 10 км від кордону ворог нещадно закидає авіабомбами та обстрілює з артилерії.

 

Лише за цей тиждень по Липцях окупаційні війська випустили понад 40 керованих авіаційних бомб (КАБ).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацгвардія України з посиланням на бригаду «Рубіж» в неділю.

 

Зазначається, що від початку останнього наступу на Харківщину один із відтинків лінії оборони тут тримають бійці 1-го Батальйону оперативного призначення Бригади швидкого реагування НГУ «Рубіж».

 

«Саме завдяки їхнім зусиллям ворог за весь цей час так і не зайшов до Липців, хоча це був один із перших напрямків наступу. Останнім часом кількість атак піхоти зменшилася через великі втрати у противника і він посилив тактику «килимових бомбардувань», - йдеться у повідомленні.

 

У Нацгвардії пояснюють, чому цей населений пункт такий принциповий для загарбників: «Їм потрібні не люди чи навіть будівлі, а місце розташування. Липці знаходяться на відстані пострілу наявного в росії РСЗО до окраїни Харкова».

 

                                           Так сьогодні виглядає лікарня у Липцях на Харківщині.

 

І додають: «Боляче дивитися, як у поселенні за нашими спинами на місці будинків, де жили мирні люди, нині лиш згарища та руїни.

Наші очі наповнюються люттю. Кожен з нас на фронті щодня робить усе можливе, а найчастіше і неможливе, аби в усі українські міста повернулося мирне та вільне життя».

 

 
Як повідомляла "УМ", нещодавно глава МВС Ігор Клименко відвідав бойові підрозділи системи МВС у Донецькій області: йдеться про бригади «АЗОВ», «ЛЮТЬ», спецпідрозділи  Національної гвардії та прикордонників.