Вбивство Денщіка у Запоріжжі: поліція затримала одного з кілерів

20:48, 01.07.2024
Вбивство Денщіка у Запоріжжі: поліція затримала одного з кілерів

Кілера затримали та доставили до Запоріжжя. (Фото Нацполіції)

Співробітники поліції встановили осіб, підозрюваних у скоєнні вбивства 38-річного керівника одного з департаментів Запорізької обласної ради Максима Денщіка.

 

Одного з кілерів затримали в Києві, іншого оголосили в розшук. Досудове розслідування триває.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Нацполіція у понеділок.

 

Зазначається, що 11 червня вранці у середмісті Запоріжжя кілер здійснив п’ять пострілів у 38-річного посадовця. Від отриманих поранень потерпілий помер під час реанімаційних заходів.

 

Для розкриття злочину було залучено максимальну кількість особового складу оперативних, слідчих та превентивних підрозділів поліції.

Правоохоронці допитали понад 1500 людей, які могли бути свідками вбивства. Відпрацювали відеозаписи майже 140 камер відеоспостереження, для встановлення обставин призначено низку експертиз.

 

Масштабна робота тривала понад два тижні. У результаті проведеного комплексу слідчо-оперативних заходів були встановлені двоє фігурантів – чоловіки 21 та 33 років, обидва – жителі інших регіонів країни.

 

 

«Слідством встановлено, що декілька днів зловмисники відстежували жертву та готувалися вчинити задумане. При цьому вони вдавалися до заходів конспірації. У день злочину в спланований час кілери чекали на посадовця біля його будинку. Коли той вийшов з під’їзду, один з чоловіків здійснив п’ять пострілів з вогнепальної зброї», - йдеться у повідомленні.

 

Після цього фігуранти виїхали із Запоріжжя та переховувалися на території інших областей.

 

Оперативники управління карного розшуку запорізької поліції встановили місцеперебування одного з них. Його затримали та доставили до Запоріжжя, де за рішенням суду взяли під варту. Іншого фігуранта оголосили в розшук.

 

 

Під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури обом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

 

За адресами, де переховувались підозрювані, проведені обшуки, в результаті яких вилучено речові докази, а також транспортні засоби, на яких вони пересувалися під час підготовки до реалізації вчиненого злочину та покинули Запоріжжя після вбивства.

 

Усе вилучене направлено для проведення відповідних експертиз. Тривають слідчі дії.

 

Як повідомляла «УМ», 11 червня у Запоріжжі стріляли у місцевого посадовця Максима Денщіка. Його госпіталізували, але невдовзі від отриманих поранень він помер у лікарні.