Новий командувач Об'єднаних сил ЗСУ Гнатов представлений підлеглим на Донеччині

14:25, 26.06.2024
Новий командувач Об'єднаних сил ЗСУ Гнатов представлений підлеглим на Донеччині

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ бригадний генерал Андрій Гнатов. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський офіційно представив новопризначеного командувача Об'єднаних сил ЗСУ Андрія Гнатова під час наради на Донеччині у середу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента.

 

«Розумію, що це одна з найвідповідальніших місій, напевно, одна з найскладніших посад в армії, особливо в час війни. Тому я хочу побажати вам ефективної роботи, успіхів і, авжеж, перемоги – як результат відповідних дій.

 

Дуже хочеться, щоб ви пам’ятали, що найголовніше – це наші люди, і робили все, щоб зберегти максимум особового складу», - підкреслив Верховний Головнокомандувач.

 

 

Під час наради про безпекову ситуацію доповіли головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін та начальник управління СБУ в Донецькій та Луганській областях Олександр Надточій.

 

Зокрема, Сирський доповів про ситуацію на лінії фронту в Донецькій області та на окремих напрямках на Харківщині, Луганщині, Запоріжжі й Херсонщині. Поінформував про перебіг комплектування бригад, динаміку надходження боєприпасів та їх витрати.

 

Пан Філашкін розповів про добудову ліній оборони. За його словами, третя лінія фортифікацій, яку зводять цивільні, готова на 90%. Він також зазначив, що обласна влада допомагає військовим у будівництві другої лінії оборонних споруд. Тривають роботи з відновлення водопостачання Покровська, евакуація людей із прифронтових районів і підготовка до нового навчального року, який у цьому регіоні відбуватиметься в онлайн-режимі.

 

Тоді як президент Зеленський, перебуваючи на Донеччині, заявив, що у Києві відбудеться "окрема розмова" з урядовцями, які повинні бути поблизу фронту.

 

Як повідомляла «УМ», 24 червня Зеленський звільнив з посади командувача Об’єднаних сил ЗСУ одіозного генерал-лейтенанта Юрія Содоля та призначив на вакантне місце бригадного генерала Андрія Гнатова.