Кулеметник «Доктор Мом» збив крилату ракету поблизу Василькова

17:30, 20.06.2024
Кулеметник «Доктор Мом» збив крилату ракету поблизу Василькова

Захисник України Сергій на псевдо «Доктор Мом» з уламками збитої ракети. (facebook.com/kpszsu)

Військовий Повітряних Сил Сергій на псевдо «Доктор Мом» зробив майже неможливе: збив з кулемета російську крилату ракету, яка рухалася в бік Василькова на Київщині в ніч на 12 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили Повітряні силі ЗСУ в четвер, 20 червня.

 

Як відзначають у Повітряних силах, збити ракету з кулемета завдання надзвичайно складне.

 

«Відповідальність та розуміння того, що життя багатьох людей залежить від тебе, роблять неможливе», – говорить кулеметник «Доктор Мом».

 

У цивільному житті він працював медиком. Нині ж, несе бойове чергування у складі мобільної вогневої групи.

 

За словами військового мобільної вогневої групи, під час обстрілу вони разом з командою вирушили на позицію. Тоді ж по рації їм повідомили, що ціль вже близько.

 

«Кілька секунд і ми побачили ворожу ракету, що неслася у бік Василькова. Не вагаючись, взяв свій кулемет і відкрив вогонь по цілі. В думках було лише одне - маю влучити! Пустивши чергу з кулемета побачив, що ракета почала відхилятися від курсу та знижуватись», - розповів боєць мобільної вогневої групи.

 

Захисник зізнався, емоції у той момент – переповнювали. У те, що він дійсно збив ворожу ракету з кулемета, повірив лише тоді, коли на власні очі побачив її уламки.

 

Нині, розповідаючи подробиці того ранку, Сергій дещо ніяковіє, мовляв, нічого особливого не зробив. Та ми чітко знаємо, що саме такі, як Сергій, захищають українців від ворожих ракет та дронів і наближають нашу Перемогу!

 

Нагадаємо, у ніч на 12 червня ворог завдав по Україні ракетно-авіаційного удару. Загалом було запущено 30 засобів повітряного нападу, серед яких були 3 крилаті ракети Х-101/Х-555.

 

До відбиття нападу були залучені зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби.

 

У ту ніч протиповітряній обороні вдалось знищити 29 повітряних цілей, серед яких були 4 крилаті ракети, які запустив ворог.

 

Як повідомляла "УМ", 20 червня внаслідок атаки росіян пошкоджень зазнали об’єкти цивільної енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України: Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській.