Втратили десятки кілограм: світлини звільнених із полону бійців вразили українців, фото

15:28, 17.06.2024
Втратили десятки кілограм: світлини звільнених із полону бійців вразили українців, фото

Звільнені з полону воїни втратили по 40-50 кг ваги, але не дали себе зламати. (Фото: Іnstagram libkos)

Для широкого загалу опубліковано шокуючі світлини звільнених з російського полону українських воїнів - наші захисники підірвали здоров'я та втратили по 40-50 кг ваги.

 

Як інформує УМ, вражаючі фото опублікували 17 червня в Іnstagram фотографи Костянтин і Влада Ліберови.

 

"На цих фото - українські військові після російського полону. Це була найважча наша зйомка за останні півроку. Після зустрічі та спілкування з хлопцями - ми тиждень не могли оговтатись від того, що побачили та почули.

 

Ці кадри ми публікуємо з дозволу самих хлопців. Памʼятаю, як один з них сказав мені: ми маємо зробити все, щоб таке ніколи не повторилось знову, з іншими", - зазначають Ліберови.

 

Також вони інформують, що частина з цих фотографії поїхала до Швейцарії на Саміт миру, на якому підіймалось питання обміну всіх на всіх.

 

 

"Ми не можемо переказувати те, що почули від хлопців. Але ці фотографії говорять самі за себе. І це при тому, що до моменту нашої зустрічі за тиждень вдома хлопці набрали по 10 кг ваги.

 

Щоб усвідомити, що це таке, втратити по 40-50 кг ваги (а саме стільки вони втратили за час полону) - подивіться на знімки, де хлопці показують свої фотографії напередодні полону.

 

Але що важливо - їх не вдалось зламати. І це повторював кожен з них: мене не зламали. Ми спілкувались з лікарями в реабілітаційному центрі, де й перебували хлопці на час нашої зустрічі. З їх слів, більшість тих, хто пройшов полон, накриває з часом.

 

 

Перші ж тижні на рідній землі - це стан ейфорії від усвідомлення, що вони вижили. На такий випадок, окрім дійсно фахових реабілітологів з неймовірно людяним ставленням до хлопців, з ними працюють ще й професійні психологи", - додають автори зйомки.

 

Як повідомляла УМ, Україна повернула понад 200 українських воїнів і цивільних з полону.