Україна повернула тіла 254 полеглих захисників, фото

12:37, 14.06.2024
Україна повернула тіла 254 полеглих захисників, фото

Збройні сили перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. (facebook.com/koordshtab)

Україна повернула тіла 254 полеглих оборонців за результатами репатріаційних заходів.
 
Як інформє Україна молода, про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими в соцмережах 14 червня. 
 
Зокрема, вдалося репатріювати тіла 221 захисника, що воювали на Донецькому напрямку, 25 полеглих воїнів на Запорізькому напрямку, 4 полеглих оборонців з Луганського напрямку та 4 загиблих воїнів, тіла яких передані з моргів на території рф.
 
"Збройні сили перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.
 
Після ідентифікації тіла наших Оборонців передадуть родинам для гідного поховання", - йдеться у повідомленні. 
 
 
Репатріація тіл відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.
 
 
Як повідомляла "УМ", 31 травня Україна повернула тіла 212 полеглих захисників. Того ж дня повернулися з російського полону 75 своїх громадян України: 71 захисник та 4 цивільних.