У Запоріжжі розстріляли чиновника міськради, фото

12:57, 11.06.2024
У Запоріжжі розстріляли чиновника міськради, фото

Криміналісти працюють на місці нападу на посадовця міськради. (Фото: Фейсбук Поліція Запорізької області)

У Запоріжжі біля підʼїзду багатоповерхівки, вранці 11 червня, невідомі скоїли замах на місцевого посадовця Максима Денщика, який раніше заявляв про тиск та погрози зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана. Від отриманих поранень чоловік помер, а зловмисник зник.

 

Як інформує УМ, про це 11 червня повідомили поліція Запорізької області, видання "VGORODE.Запоріжжя" з посиланням на колишню заступницю голови Запорізької ОВА Злату Некрасову у Facebook.

 

Відреагував на вбивство і голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

 

"11 червня о 07:55 до відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка.

 

Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив чотири постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілий помер під час надання медичної допомоги", - повідомили в поліції.

 

Повідомляється, що наразі поліція розшукує нападника. Місцеве ЗМІ з посиланням на повідомлення колишньої заступниці голови Запорізької ОВА Злата Некрасова пише, що невідомий застрелив відстороненого від виконання обов‘язків директора департаменту правового забезпечення Максима Денщика.

 

 

Зазначається, що 2 травня чоловік заявив про тиск та погрози зі сторони голови ЗОВА Івана Федорова. За словами Денщика, Федоров "по хорошему" пропонував йому декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням, але він відмовився.

 

Також Денщик написав, що очільник Запорізької ОВА прямо та через різних людей (як в міськраді, так і за її межами) погрожував йому розправою з боку правоохоронних органів.

 

 

Зі свого боку, голова Запорізької ОВА Іван Федоров, коментуючи інцидент, зазначив, що розслідування резонансного вбивства — на особливому контролі.

 

"Запоріжжя — не місце для кримінальних розборок. Тож спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі", - зазначив Федоров.

 

Як повідомляла УМ, в Рені на Одещині працівник ТЦК стріляв під час вручення повістки