До Ейфелевої вежі у Парижі провокатори принесли труни з натяком на «французів в Україні»

00:06, 03.06.2024
До Ейфелевої вежі у Парижі провокатори принесли труни з натяком на «французів в Україні»

Раніше Ейфелеву вежу прикрашали у кольори прапора України. (Фото з відкритих джерел)

Поліція Парижу заарештувала трьох провокаторів після того, як знайшла біля Ейфелевої вежі п'ять трун.

 

Всі труни були обгорнуті у французькі прапори з написом "Французькі солдати в Україні".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило агентство AFP.

 

Зазначається, 1 червня, близько 09:00 ранку троє людей залишили п'ять трун у натуральну величину на набережній Бранлі в Парижі біля підніжжя Ейфелевої вежі.

 

У коробках, як повідомило AFP джерело, був гіпс.

 

Водія фургона, який перевозив труни, заарештували неподалік. Як він повідомив  поліції Парижа, йому заплатили 40 євро за те, щоб він відвіз двох інших людей і їхній вантаж. Цей водій прибув з Болгарії напередодні.

 

Ще двох фігурантів затримали пізніше на іншому кінці Парижа – на автовокзалі Берсі, де вони планували сісти на рейс до Берліна. Один із затриманих був українцем, а інший – німцем.

 

Зауважують, що мотив затриманих поки незрозумілий, але напис на трунах, імовірно, відсилає до обговорення про відправлення західних військ в Україну – його першим порушила саме Франція.

 

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон ще наприкінці лютого 2024 року "не виключив" відправлення військ країн Заходу в Україну.

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно лідер Франції підтримав свою минулу заяву про те, що він допускає можливість введення сухопутних французьких військ в Україну, якщо б Київ попросив би про допомогу.