На Звенигородщині кинули вибухівку на подвір’я сержанта з ТЦК

10:50, 01.06.2024
На Звенигородщині кинули вибухівку на подвір’я сержанта з ТЦК

У Звенигородському РТЦК вважають, що їхніх працівників намагаються дискредитувати. (Фото: Черкаський обласний ТЦК)

Невідомі кинули вибухівку на подвір’я військовослужбовця 4-го відділу Звенигородського РТЦК та СП у четвер, 30 травня.

 

Подія сталася у селищі Катеринопіль Звенигородського району Черкащини.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Черкаський обласний ТЦК та СП.

 

За даними слідства, невідомі кинули вибуховий пристрій, який спричинив вибух на подвір’ї будинку сержанта Збройних Сил України.

 

Від вибуху на подвір’ї члени його сім’ї не постраждали. Про ситуацію повідомили правоохоронним органам.

 

В обласному ТЦК зазначають, що сержант став на захист України на початку повномасштабного вторгнення, його син також захищає країну на фронті, а дочка втратила на війні чоловіка.

 

«Звертаємо увагу суспільства на те, що цей неприпустимий випадок стався на тлі ганебної інформаційної кампанії з метою дискредитації військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і Сил оборони.

 

Пам’ятаймо, що ворог вкладає у спроби деморалізувати українців і зруйнувати нашу згуртованість величезні ресурси. І саме на це робить свою головну ставку.

 

Започаткована ворогом ця інформаційно-ментальна агресія буде приречена на поразку лише за умови свідомого, дорослого і відповідального ставлення кожного з нас до інформації, яку ми отримуємо через соціальні мережі і медіа», - констатують у Черкаському обласному ТЦК.

 

Напередодні у Чернівецькій області військовозобов’язаний селянин напав на представника ТЦК та СП та застосував газовий балончик.

 

Як повідомляла "УМ", у травні обурені роми штурмували будівлю Виноградівського ТЦК та СП на Закарпатті. Співробітникам ТЦК довелося стріляти у повітря, щоб вгамувати пристрасті.