Голова агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко помер у віці 63 роки

17:35, 28.05.2024
Голова агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко помер у віці 63 роки

Заслужений журналіст України Олександр Мартиненко. (Фото з відкритих джерел)

Засновник і голова агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко помер у віці 63 роки у вівторок, 28 травня.

 

Як інформує Україна молода, про це про його смерть з великим сумом повідомляє  колектив "Інтерфакс-Україна".

 

«Колектив агентства продовжує свою роботу в повному обсязі. Усі новинні та інші інформаційні продукти виходять і будуть виходити, як і виходили.

 

Співробітники "Інтерфакс-Україна" висловлюють подяку за емоційну підтримку колективу у зв'язку з втратою і теплі слова на адресу засновника агентства і зі свого боку висловлюють співчуття рідним і близьким Олександра Мартиненка», - йдеться у повідомленні.

 

Про дату та місце прощання буде повідомлено додатково.

 

На смерть Заслженого журналіста України відреаував і президент Володимир Зеленський, який наразі перебуває у Брюсселі:

 

«Щойно дізнався про смерть засновника і багаторічного голови агентства «Інтерфакс-Україна», заслуженого журналіста України Олександра Мартиненка.

 

У наш час важливо доносити правду та бути її рупором, тому смерть Олександра Владленовича – це втрата для всієї України. Він пройшов значний і складний шлях в українській журналістиці, переживав із нею та всією Україною як хороші, так і дуже складні часи. Проте плоди його праці назавжди залишать його в історії України та пам’яті українців.

 

Мої співчуття рідним та близьким і вічна пам’ять Олександру Владленовичу».

 

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Олександр Мартиненко, 1960 р. н., закінчив економічний факультет Харківського державного університету, створив й очолив агентство "Інтерфакс-Україна" 1992 року.

 

Також був заступником голови (1991) і консультантом (2001) Адміністрації президента України, прессекретарем президента України (1998-2001), секретарем Ради з питань інформаційної політики при президентові України (2001-2002), членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (2002-2003).

 

Кавалер ордена "За заслуги" III ступеня (2022), ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (2020). З 2010 року - заслужений журналіст України.

 

Як повідомляла «УМ», Народний артист України, актор Національного театру ім. Марії Заньковецької Богдан Козак помер у Львові на 84-му році життя у вівторок, 28 травня.