Британець Маркус Сміт пішки прийшов до Ужгорода з Будапешта та мобілізувався до ЗСУ

18:52, 21.05.2024
Британець Маркус Сміт пішки прийшов до Ужгорода з Будапешта та мобілізувався до ЗСУ

Маркус Сміт залишив Манчестер заради боротьби за Україну. (Фото Закарпатський ОТЦК та СП)

Громадянин Великої Британії Маркус Сміт пішки здолав шлях від Будапешта до Ужгорода з єдиною метою: приєднатися до лав ЗСУ.

 

Доброволець пройшов понад 300 кілометрів за 8 днів, 6 годин, 36 хвилин і 14 секунд.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Закарпатський ОТЦК та СП у вівторок.

 

«Я з Манчестера, - каже Маркус, -  Останні кілька років війна у вашій країні висвітлюється по всьому світу на телебаченні. Вважаю, що ви заслуговуєте на велику повагу і честь, адже ви боретесь за мирне життя своєї країни.

 

Я приїхав сюди, щоб спробувати допомогти вам у цій війні. На жаль путін не хоче миру і я віддчуваю, що він не захоче зупинитися на Україні. Він захоче більше і більше, і це може призвести до Третьої світової війни, в якій він буде як Гітлер. Він продовжить ходити з країни до країни, кажучи: «Я хочу це і це! І це мої правила!».

 

Британець додає: «Тому я тут, щоб боротися за українців і, сподіваюся, запобігти світової війни».

 

Пан Сміт також зазначив, що у Другій світовій війні Велика Британія вистояла і зберегла свободу саме завдяки допомозі інших країн. Тому нині він робить усе, що в його силах, аби зупинити країну-агресора.

 

«Якби не ті хлопці, які пішли вперед, ми б програли ту війну. Якщо ми зараз не допоможемо вашій армії, то можемо опинитися в глобальному конфлікті і це буде дуже погано для всіх.

 

Висловлюю повагу всім, хто зараз в армії і сподіваюся, що чоловіки, які ще вагаються чи брати зброю в руки, переосмислять свою позицію. Ми тут, щоби запобігти втратам життів в майбутньому.

Glory to Ukraine! Героям слава!», - підсумував британський доброволець, якого мобілізував Ужородський РТЦК та СП.

 

Як повідомляла "УМ", Сили спецоперацій ЗСУ відкрили свій перший рекрутинговий центр в Києві у суботу, 17 травня.