У Вовчанську на Харківщині зникли двоє волонтерів

18:04, 14.05.2024
У Вовчанську на Харківщині зникли двоє волонтерів

19-річний свідок звірств росіян у Вовчанську дає свідчення слідству. (Фото Нацполіції)

Двоє волонтерів зникли у місті Вовчанськ, що на півночі Харківщини. За попередніми даними поліції, по дорозі до міста їх обстріляли російські окупанти.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов у соціальній мережі Facebookу вівторок.

 

Відомо, що волонтери на власному автомобілі поїхали до Вовчанська, щоб евакуювати місцеву родину. Однак до місця призначення вони так і не доїхали - дорогою волонтери зникли.

 

За словами Болвінова, поліція вже розслідує цю справу. За попередньою інформацією, чоловіків розстріляли російські загарбники.

 

"Ми вже розслідуємо цю справу, та на жаль, за попередньою інформацією та даними від свідків, хлопців розстріляли російські військові. Один з них, ймовірно, поранений, другий - не вижив", - йдеться у повідомленні представника Нацполіції.

 

Крім цього, правоохоронецьрозповів, що 19-річний свідок у цій справі теж став жертвою окупантів. Він приїхав у Вовчанськ до бабусі, щоб допомогти рідним вибратися з міста.

 

"Поки збирали речі, до будинку увірвалися озброєні російські військові, хлопця роздягли та кинули до підвалу. Він намагався тікати - тоді по ньому відкрили вогонь. Дивом вцілів, росіяни погрожували його вбити та знову зачинили. Звільнитися він зміг лише вночі, після того, як військові пішли з будинку", - розповів Болвінов.

 

Представник Нацполіції додав, що і юнак, і його бабуся наразі перебувають у безпеці - їх вдалося вчасно евакуювати.

 

За даними Міноборони, вранці 10 травня 2024 року російські окупанти намагалися прорвати лінію оборони ЗСУ на Харківщині.

 

Як повідомяла «УМ», 13 травня Сили оборони України нанесли вогневе ураження по росіянах, потіснили їх та почали зачистку на північній околиці Вовчанська на Харківщині.