Наступ росіян на Харківщині є спробою відтягнути сили та резерви ЗСУ – Сухопутні війська

10:20, 11.05.2024
Наступ росіян на Харківщині є спробою відтягнути сили та резерви ЗСУ – Сухопутні війська

Бійці Сухопутних військ ЗСУ стримують ворога на Харківщині. (facebook.com/UALandForces)

Головна мета наступу росіян у прикордонних районах Харківщини є спробою відтягнути сили та резерви ЗСУ на новий напрямок лінії фронту.

 

Як інформує Україна молода, про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону в суботу.

 

«Ворог зараз посилив наступальні дії в районі того ж Куп’янська, Бахмутянський напрямок. Вони бачать, що не можуть досягти серйозного успіху на півдні. Звичайно ж, для того, щоб ЗСУ не могли посилити свої ресурси на будь-якому з цих напрямків та провести активну наступальну операцію по будь-якій лінії фронту», - пояснив він.

 

За його словами, коли з’являється додаткова точка ведення бойових дій, працюють стандартні військові протоколи, які вимагають, окрім того, щоб війська, які задіяні безпосередньо на полі бою, обов’язково повинні мати резерви.

 

«І ось коли з’являється додаткова лінія в межах 10-20 км в залежності від задуму, звичайно що, на цьому напрямку, окрім військ, які безпосередньо задіяні на лінії ведення боїв, створюється ситуація, яка потребує посилення логістики та задіяння резервів, що призводить до збільшення військового складу», - констатував Тимочко.

 

Як повідомляла «УМ», 10 травня російські війська спробували прорвати кордон на Харківщині. ЗСУ змогли відбити атаку, але бої продовжуються.

 

При цьому російські загарбники не лише намагаються зайти в Україну, використовуючи ДРГ, а також обстрілюють, як позиції ЗСУ, так і сусідні до кордону населені пункти за допомогою КАБів, артилерії. Зараз проводиться евакуація із Вовчанська та сіл.

 

Кілька сіл окуповано ворогом - Стрілече, Красне, Пильна та Борисівка

 

Західні ЗМІ із посиланням на власні джерела повідомили, що окупанти нібито планують створити буферну зону та відкинути Сили оборони на 10 км від кордону з росією.

 

Президент Зеленський заявив, що українські військові були готові до таких дій ворога.