Ексредакторка телеканалу ZIK Гордійко звільняється з Центру громадського здоров’я

11:05, 05.03.2024
Ексредакторка телеканалу ZIK Гордійко звільняється з Центру громадського здоров’я

Дар’я Гордійко заявила, що йде з посади завідувачки відділом комунікацій Центру громадського здоров’я МОЗ у відповідь на протест колективу, який не бажав працювати з «журналістами Медведчука». (Фото: Фейсбук Daria Gordiyko)

Колишня шеф-редакторка медведчуківського телеканалу ZIK Дар’я Гордійко залишає посаду керівниці відділу комунікацій Центру громадського здоров’я МОЗ після обурення громадськості.

 

Як інформує УМ, про це 5 березня вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

 

«Триматися за посади не бачу сенсу. Йду», - написала Гордійко.

 

Так колишня шефредакторка відреагувала на протестні настрої в колективі комунікаційників, які публічно виступили проти співпраці державної установи з топменеджеркою телеканалу, який роками просував проросійські наративи в Україні. Всі п’ятеро комунікаційників ЦГЗ заявили, що подали заяви на звільнення.

 

«Ми разом з колегами намагалися донести керівництву неприпустимість та абсурдність її перебування на керівній посаді у державній установі під час війни з Росією. Керівництво, на жаль, нас чути не захотіло. “ЦГЗ — аполітична організація”, як нам заявили, і минуле та політичні погляди цієї людини керівництво не цікавлять. Відтак усі комунікаційники ухвалили рішення про звільнення з ЦГЗ», — написала в соцмережах одна зі співробітниць відділу комунікацій у ЦГЗ Антоніна Доломанжи.

 

За словами Доломанжи, Гордійко призначили 22 січня 2024 року, і деякий час вона не розповідала про своє колишнє місце роботи.

 

Гордійко у фейсбук заявила, натякаючи на свою роботу на каналі Медведчука, що  «іноді люди помиляються. Іноді серйозно», підкресливши, що підтримує ЗСУ «не абстрактно і безособово», адже її чоловік воює. Користувачі залишили пеерважно обурені коментарі до допису Гордійко, вказуючи, зокрема, що «свого часу з каналів, які купив Медведчук, люди звільнялися десятками, аби не мати нічого спільного з кумом Путіна. А ви йшли туди керувати пропагандою, яка труїла мізки українцям і допомагала вірити, що Росія хороша».

 

Як повідомляла УМ, Скандал в Інституті журналістики: студенти вимагають звільнити викладача.