Зупинив «другу армію світу»: Залужному подякувала діаспора

10:42, 09.02.2024
Зупинив «другу армію світу»: Залужному подякувала діаспора

Президент СКУ Павло Грод і генерал Валерій Залужний. (Фото: Фейсбук Ukrainian World Congress - Свiтовий Конґрес Українців)

За віддану службу народу України Світовий Конґрес Українців подякував генералу Валерію Залужному.

 

Як інформує УМ, відповідне повідомлення опубліковане на сторінці СКУ у Фейсбуці.

 

"Генерал Валерій Залужний - вмілий воєначальник, який зупинив і продовжував відтісняти "другу армію світу" від початку геноцидного повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Його харизма, скромність і чуйність до своїх військових зробили генерала героєм України і лідером, якому довіряють. Він врятував Україну та незліченну кількість життів військових і цивільних", - йдеться у повідомленні.

 

Діаспора дякує Валерію Залужному за видатну та віддану службу народу України на посаді Головнокомандувача Збройних Сил.

 

"Ваша відданість, лідерство та хоробрість надихнули світ, і ви назавжди залишитесь одним з символів неймовірної боротьби України за свободу та незалежність", - додали в СКУ.

 

У Конгресі виявили бажання продовжити співпрацю із Залужним в рамках ініціативи Unite With Ukraine.

 

Нагадаємо, що 8 лютого відбулася зустріч Зеленського та Залужного. За результатами зустрічі Зеленський повідомив, що запропонував Залужному бути в його команді після відставки. Сам Залужний після зустрічі з президентом повідомив, що було прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії.

 

Зеленський підписав указ про звільнення Залужного. На посаду Головнокомандувача Збройних Сил України він призначив генерал-полковника Сирського.