На Херсонщині помстилися за 128-му бригаду: накрили росіян під час нагородження

15:36, 21.11.2023
На Херсонщині помстилися за 128-му бригаду: накрили росіян під час нагородження

ЗСУ привітали ворога з днем ракетно-артилерійських військ рф та помстилися за побратимів. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Українські військові віддячили ворогові за агресію проти 128-ї бригади. Збройні сили України вразили групу російських військових з 810-ї бригади морської піхоти в Херсонській області. Було вбито кілька десятків окупантів, і ще сотні отримали поранення під час цієї операції. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Закарпатська обласна державна адміністрація.

 

У День ракетно-артилерійських військ РФ спецпідрозділ “Птахи Мадяра” вдарив по скупченню окупантів разом з командуванням 810 севастопольської  бригади морської піхоти в Херсонській області.

 

«Відплата. Бумеранг: за два тижні після атаки на 128-му. 810- та, відчуваєте біль, ми точно знаємо. За наших хлопців. За Закарпатську окрему гірсько-штурмову», – прокоментував командир підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра» Роберт Бровді.

 

За його словами, загинули 25 окупантів, ще близько сотні отримали поранення. Втрати серед командного складу росіяни ретельно приховують.

 

Зазначимо, що цей удар по ворогу військові вже назвали помстою за атаку РФ по нашим військовослужбовцям на Запорізькому напрямку. Мова йде про 128-й окрему гірсько-штурмову бригаду.

 

Також за даними ЗМІ останній командувач цієї бригади "видохся в тил" ще 8 листопада. А ще сім комбригів вже ліквідовані силами ЗСУ.

 

3 листопада у прифронтовому селі в Запорізькій області російська ракета влучила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, яких зібрали для нагородження до Дня ракетних військ та артилерії. Трагедія забрала життя 19 бійців, десятки військових отримали поранення, також були поранені і серед місцевого населення.

 

Наразі правоохоронці займаються розслідуванням обставин. Але нещодавно в Міноборони розкрили нові подробиці трагедіі. Вдалося похвилинно встановити обставини та події, які сталися того дня.

 

Зокрема, в ДБР не виключають, що Ціллю удару росіян по 128-й бригаді міг бути комбриг.

 

Як повідомляла УМ, міністр оборони Рустем Умєров офіційно підтвердив втрати 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади внаслідок російського удару ракетою "Іскандер-М" в селі Зарічне під Запоріжжям. Він також висловив співчуття родинам загиблих воїнів, серед яких було чимало офіцерів і доручив провести перевірку обставин трагед