Одіозний ексвійськком Борисов програв апеляцію щодо арешту

18:49, 15.11.2023
Одіозний ексвійськком Борисов програв апеляцію щодо арешту

Найближчий місяць свого Борисов проведе під вартою

Київський апеляційний суд виніс рішення залишити під вартою колишнього воєнкома Одеси Євгена Борисова, який підозрюється  у справі про незаконне збагачення.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у пресслужбі суду.

 

"14 листопада 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 20 жовтня 2023 року, якою частково задоволено клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління ДБР та продовжено підозрюваному Б. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування, до 18 грудня 2023 року включно, залишивши альтернативний запобіжний захід у вигляді застави", - йдеться у повідомленні.

 

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 20 жовтня 2023 року залишено без змін, апеляційну скаргу прокурора та апеляційні скарги сторони захисту без задоволення.

 

Нагадуємо, головний редактор Цензор НЕТ Юрій Бутусов у Facebook опублікував деяку інформація щодо майнового стану родини начальника Одеського обласного Територіального центру комплектування ЗС України полковника Борисова.

 

Згодом ЗМІ показали маєток та офіс родини одеського військкома Борисова

 

В ОК "Південь" заявили, що службове розслідування не знайшло підстав для відсторонення одеського військкома Борисова, він повернувся до роботи.

 

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія ініціював звернення для проведення перевірок щодо військкомів усіх областей.

 

Згодом президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному негайно звільнити одеського військкома Борисова. 

 

Пізніше ДБР повідомило про підозру Борисову

 

Як повідомляла УМ, працівники ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова у Києві.