У потязі з Конотопа підлітки розтрощили вагон, фото

12:38, 11.11.2023
У потязі з Конотопа підлітки розтрощили вагон, фото

Локомотивна бригада затримала вандалів, які пошкодили один із вагонів поїзда Конотоп — Хутір-Михайлівський. (facebook.com/oleksandr.pertsovskyi)

Двоє підлітків повибивали вікна та виламали сидіння у одному з вагонів потяга «Конотоп — Хутір-Михайлівський» на Сумщині.

 

Обох вандалів затримали залізничники.

 

Тепер їхні батьки мають відшкодвати чималі збитки.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці» у суботу.

 

"Локомотивна бригада 10 листопада затримала вандалів, які пошкодили один із вагонів поїзда Конотоп — Хутір-Михайлівський. Ними виявилися двоє підлітків.

 

Під час рейсу, близько 22-ї години, підлітки вибили два вікна та виламали близько 10 сидінь.

 

Під час зупинки на станції Брюловецький локомотивна бригада поїзда затримала підлітків та передала їх правоохоронцям", - йдеться у повідомленні.

 

За попередніми підрахунками, залізниці завдано збитків на понад 100 тисяч грн.

 

 

Зазначається, що залізничники занепокоєні такою поведінкою пасажирів, адже це вже другий за останній час такий випадок: раніше, 28 жовтня, учні 8 класу ліцею в Бориспільському районі пошкодили приміський поїзд Яготин — Київ.

 

Водночас, член правління Укрзалізниці Олександр Перцовський запевнив у соцмережах, що батькам порушників доведеться відшкодувати збитки в повному обсязі.

 

«Ось думаю, чи хай поки чергові юні "герої" лишаються анонімними, чи країна має їх знати, знати їхніх батьків?... подивимось, як швидко батьки відшкодують всі збитки.  Без сплати в повному обсязі їм не "відпетляти"!», - написав пан Перцовський.

 

 

За його словами, на деяких програмах УЗ окремі підлітки «у свої 14-15-16 років - вже пілотують дрони, провадять волонтерські збори, опановують складні професії, вивчають та навчають тактичні медицині, вони подорослішали та усвідомлюють відповідальність».

 

І додав: «А хтось - вчиться мародерити для відео в тіктоці! Жорстка реакція зараз - шанс передовсім ним самим не вирости вже за пару років у дорослих мародерів. Залізничники допоможуть батькам наздогнати вади у вихованні!».

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно Укрзалізниця запровадила посаду маршалів безпеки у поїздах.