Справа Частякова: офіцер-дарувальник гранат отримав підозру

12:00, 09.11.2023
Справа Частякова: офіцер-дарувальник гранат отримав підозру

ДБР оголосило підозру офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного.

Офіцеру з апарату головнокомандувача Збройних сил України, який подарував гранати помічнику Геннадію Частякову, повідомили про підозру детективи Державного бюро розслідувань.

 

Як інформує УМ, про це 9 листопада повідомило ДБР у Телеграмі.

 

Встановлено, що офіцер набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 і приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість гранат у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

 

Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів.

 

Офіцеру повідомили про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

 

Як нагадали в ДБР, 6 листопада під час розпакування подарунка стався підрив гранати, у результаті чого Частяков загинув.

 

Наступного дня Офіс генерального прокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за ДБР.

 

Досудове слідство триває, працівники бюро встановлюють усі факти, пов’язані з трагічною подією та поки не відкидають жодну з версій.

 

Нагадаємо, ввечері 6 листопада у селі Чайки Київської області внаслідок вибуху боєприпасу загинув помічник головнокомандувача ЗСУ Частяков. Його 13-річний син був важко травмований.

 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника. За його інформацією, спрацював невідомий вибуховий пристрій.

 

У Державному бюро розслідувань заявили, що розглядають чотири версії у справі загибелі Частякова.

 

Як повідомляла УМ, Загибель Частякова: дарувальник попереджав про бойові гранати.