Ротація Гордійчука: Героя України перевели з ліцею Богуна у Нацуніверситет оборони

10:52, 07.11.2023
Ротація Гордійчука: Героя України перевели з ліцею Богуна у Нацуніверситет оборони

Ігор Гордійчук: "Зустрівся з Міністром оборони Рустемом Умєровим. Мав можливість поговорити з ним наодинці". (Фото: Ігор Гордійчук)

Ігоря Гордійчука – Героя України, ексочільника Київського військового ліцею імені Івана Богуна, перевели на посаду заступника начальника Національного університету оборони України.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Гордійчук у Facebook.

 

«Зустрівся з міністром оборони Рустемом Умєровим. Мав можливість поговорити з ним наодинці. Переходжу на підвищення – на посаду заступника начальника Національного університету оборони України імені Черняховського», - написав Гордійчук.

 

Він додав, що також повідомив міністру оборони про виклики у сфері освіти та про те, де потрібна його увага.

 

За словами Гордійчука, Умєров підтримав його бачення.

 

Нагадаємо, що з 26 квітня 2016 року генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук очолював Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

 

Але 3 жовтня він був звільнений з цієї посади без пояснення причин. У соцмережі відреагували на таке рішення, назвавши звільнення "зрадою" і "неповагою".

 

Гордійчук відомий тим, що у серпні 2014-го, обіймаючи посаду командира спецназу, 12 днів разом зі своїми розвідниками тримав оборону Савур-Могили на Донеччині, відбиваючи нещадні атаки росіян.

 

Як повідомляла УМ, генерал-майор Ігор Гордійчук: «Ліцей імені Богуна має повністю стати українським за духом».