Бізнес на крові: подружжя продавало безплатно отримані авто, фото

13:59, 26.09.2023
Бізнес на крові: подружжя продавало безплатно отримані авто, фото

Горе-"волонтери" затримані ДБР. (Фото: сайт ДБР)

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією викрили сімейне подружжя, яке під виглядом гуманітарної допомоги без сплати митних платежів ввозило до України автотранспорті засоби та продавало їх військовим.

 

Як інформує УМ, про це 26 вересня повідомили на сайті ДБР.

 

«Подружжя з Києва використовувало належний їм благодійний фонд та мало пільги під час митного оформлення транспортних засобів. Але замість того, щоб передавати безплатно отримані за кордоном автівки, фігуранти продавали їх військовослужбовцям.

 

Після продажу автівок так звані благодійники підробляли фіктивні акти прийому-передачі про нібито безоплатну передачу автівок ЗСУ», - сказано, зокрема, в повідомлені Бюро.

 

25 вересня правоохоронці викрили ділків при спробі продажу трьох автівок, отриманих безоплатно в Литві. Подружжя намагалося продати ці автівки військовослужбовцям за 13 тисяч доларів США. Чоловіка наразі затримано на підставі ст. 208 КПК України.

 

 

Вирішується питання про повідомлення махінаторам про підозру та вилучення решти автотранспортних засобів, завезених вказаними особами під виглядом гуманітарної допомоги.

 

Перевіряється можлива причетність до злочину посадових осіб митниці та військових формувань, які могли сприяти незаконній легалізації автівок на території України

 

Кримінальне провадження розпочате за статтею незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

 

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з конфіскацією майна.

 

Як повідомляла УМ, ДБР розслідує понад 110 кримінальних проваджень щодо зловживань воєнкомів.