Мобілізація: у Полтаві виконали план Генштабу лише на 13%

11:47, 16.09.2023
Мобілізація: у Полтаві виконали план Генштабу лише на 13%

В.о. начальника Полтавського обласного ТЦК та СП, підполковник Віталій Бережний. (poltava.to)

В.о. начальника Полтавського об’єднаного міського ТЦК та СП Віталій Бережний на сесії Полтавської міської ради повідомив, що у Полтаві із 100 мобілізованих громадян, які вирушили на службу рік тому, залишилося в строю лише 10-20 осіб.

 

Решта зазнали втрат: загинули, отримали поранення або були виведені зі строю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив, посиланням на видання «Новини Полтавщини».

 

Станом на 15 вересня Полтава виконує 8% від планового завдання, яке встановлене Генштабом. Загальне виконання планового завдання за вересень складає 13%.

 

За словами Бережного, обласні показники щодо загальної мобілізації, які доводить Генштаб за дорученням Президента України, є вкрай низькими. Військові потребують, в першу чергу, поповнення військових частин.

 

Для прикладу, зі 100 людей, які поповнили підрозділи восени минулого року, залишилося 10-20, решта — це загиблі, поранені та виведені зі строю.

 

Полтава наразі за показником призову є на останньому місці в області. На 15 вересня Полтава виконала план лише на 13%. ТЦК та СП виконує всього 8% від планового завдання встановленого Генштабом. Військкомати Лубен, Кременчука та Полтавського району працюють краще.

 

Тому Бережний запропонував розгорнути в мікрорайонах 3 дільниці оповіщення, стільки ж у старостатах, та відрядити туди представників виконкому, які б допомагали встановити наявність військовозобов’язаного. На цих дільницях також потрібно працювати із тими, хто хоче служити за контрактом.

 

Окрім цього Бережний повідомив, що незабаром в області буде створена велика механізована бригада, тому він попросив депутатів всебічно допомогти цьому процесу.

 

Як повідомляла УМ, заступник начальника Харківської обладміністрації  Роман Семенуха під час міжвідомчої наради з питань реалізації заходів мобілізації  повідомив, що в Харківській області посилюють мобілізаційні заходи.