Дані про загальну кількість загиблих та поранених є державною таємницею - Міноборони

15:19, 19.08.2023
Дані про загальну кількість загиблих та поранених є державною таємницею - Міноборони

Доступ до інформації щодо втрат має дуже обмежене коло осіб. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Міноборони України нагадує про небезпеку розголошення інформації про загальну кількість загиблих та поранених українських воїнів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у суботу.

 

"Час від часу в іноземних ЗМІ з‘являється інформація про нібито кількість наших загиблих. Тому ще раз поясню ситуацію.

 

Під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю. Не тому що хтось щось хоче приховати, а тому що це вимога військових.

 

Чому ці дані таємні? Тому що під час активної фази війни кількість загиблих і поранених противник використовує для прорахунку наших ймовірних подальших дій», - написала заступниця Резнікова у соцмережах.

 

За її словами, річ у тім, що у військовій справі певні дії залежать від відсотка загиблих і поранених щодо загальної кількості військовослужбовців. Відповідно, якщо ці цифри відомі, ворог може наперед прорахувати наші дії.

 

Як зазначила пані Маляр, йдеться не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків. Особливо під час боїв. Якщо у ворога буде така інформація, він розумітиме деякі наступні кроки ЗСУ.

 

"Інформація щодо загальної кількості загиблих та поранених під час воєнного стану є держтаємницею.

 

Доступ до цієї інформації має дуже обмежене коло осіб, які попереджені належним чином про кримінальну відповідальність за розголошення", - наголосила заступниця міністра оборони.

 

Як повідомляла «УМ», Міноборони України розпочало кампанію "Оновлюй дані в ТЦК", щоб підтримати військовозобов'язаних у процесі оновлення їх особистої інформації в територіальних центрах комплектації. Сталося це майже через 1,5 роки дії воєнного стану.