Оновлюй дані в ТЦК: Міноборони популяризує мобілізацію через 1,5 роки воєнного стану

18:24, 18.08.2023
Оновлюй дані в ТЦК: Міноборони популяризує мобілізацію через 1,5 роки воєнного стану

Міноборони України запускає кампанію для оновлення даних в ТЦК (Фото Міноборони України)

Міністерство оборони України розпочало кампанію "Оновлюй дані в ТЦК", щоб підтримати військовозобов'язаних у процесі оновлення їх особистої інформації в територіальних центрах комплектації.

 

Ця ініціатива спрямована на забезпечення актуальних даних, що є важливим для ефективного управління військовими ресурсами та плануванням оборонних заходів.

 

Представлена заступницею міністра оборони Ганною Маляр, кампанія наголошує на важливості оновлення даних в ТЦК як стратегічного кроку для забезпечення належної підготовки та готовності військовозобов'язаних до можливого виклику на службу. 

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в повідомленні Military Media Center. 

 

Кампанія "Оновлюй дані в ТЦК" складається з чотирьох відеороликів. 

 

"Їх суть у тому, що ми порівнюємо дитячі страхи зі страхами, які є зараз у кожного з нас, бо ми раніше не стикались із війною такої інтенсивності, такого масштабу", - сказала Ганна Маляр.

 

Заступниця міністра зазначила, що основне, до чого закликає Міноборони, - це просто прийти в територіальні центри комплектування й оновити свої дані. Це не означає, що людину після цього відразу мобілізують  або "візьмуть на олівець", бо вона прийшла в ТЦК.

 

 

 

У Міноборони розповіли, що намагалися з'ясувати, чому люди, які зобов’язані прийти і оновити свої дані в територіальних центрах комплектування, цього не роблять. На їхню думку,  головною проблемою є страх.

 

“Тому ми розробили кампанію, у якій ми будемо безпрецедентно щирими і в якій наші військові, відомі комбриги, чесно зізнаються, що вони теж бояться, але долають свій страх", - додала Маляр.

 

 

 

За її словами, на війні страшно кожному, але цього не треба соромитись, бо "ми всі живі люди і ми всі долаємо цей страх заради того, щоб перемогти".

Вона наголосила, що цю процедуру має пройти кожна військовозобов'язана людина, тому що ми як відповідальні громадяни повинні розуміти, що в країні війна і кожен повинен принаймні виконувати свій обов’язок, тим більше, що це полегшить роботу ТЦК, а також вдасться "зняти частину корупційних ризиків у цій ситуації". 

 

Ганна Маляр звернула увагу, що не всі мобілізовані – це люди, які виконують бойові задачі. Вона не заперечує, що є потреба в усіх спеціальностях, але кампанія має на меті саме оновлення даних, щоб держава мала в розпорядженні коректну інформацію.

 

 

 

"Тут важлива довіра між громадянами і ТЦК. Зараз ми робимо крок на зустріч до встановлення цієї довіри", - сказала заступниця міністра. 

 

Нардеп Микола Княжицький наголосив, що в Україні слід змінити саму систему призову до військової служби, лише так можна подолати корупцію в ТЦК.

 

Як повідомляла УМ, мобілізаційна кампанія в Україні триває з корупційними скандалами: у незаконному збагаченні та хабарництві підозрюються чимало керівників ТЦК та СП.

 

Внаслідок цього, в державі звільняють усіх обласних військкомів. На черзі - районні та міські військкоми.