Замах на Сокура: нападників затримали з бейсбольними битами

14:08, 18.08.2023
Замах на Сокура: нападників затримали з бейсбольними битами

Спецпризначенці та слідчі попередили напад на податківця (Фото Нацполіції)

Оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції, разом зі слідчими та спецпризначенцями столичної поліції, підтвердили затримання двох чоловіків, які планували здійснити напад на заступника голови Державної податкової служби, Євгена Сокура.

 

Зловмисники були затримані біля під'їзду, у них були знаряддя – бити.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє очільник НПУ Іван Вигівський, якого цитує пресслужба відомства та

 

Повідомляється, що поліцейські змогли попередити напад саме в той момент, коли підозрювані з підготовленими битами вже направлялись у бік Сокура, коли той виходив з під’їзду свого будинку.

 

«Правоохоронці отримали інформацію про підготовку до нападу з метою нанесення тілесних ушкоджень заздалегідь, тому вчора о 8 ранку затримали зловмисників безпосередньо під час замаху на скоєння злочину, таким чином фактично врятувавши посадовця. Окрім бит, при собі нападники мали фото 30-річної потенційної жертви та його автомобіля, що вказує на замовний характер злочину», - йдеться у повідомленні.

 

 

Зловмисниками виявились раніше судимі 27-ми та 31-річний громадяни. Чоловіків затримали, слідчі з’ясовують особу замовника нападу.

 

Досудове розслідування порушене за ч. 1 ст. 14; ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – готування до злочину, нанесення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб або вчинене на замовлення.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

 

Як повідомляла УМ, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вранці 18 серпня заявив про замах на заступника голови Державної податкової служби Євгена Сокура.