На Закарпатті військком експлуатував військових на будівництві своєї садиби

00:53, 03.08.2023
На Закарпатті військком експлуатував військових на будівництві своєї садиби

Військком будував садибу на Закарпатті силами роти охорони, за що тепер відповідатиме. (Фото Офісу генпрокурора)

Правоохоронці викрили чергового «перевертня в погонах»: начальник відділу районного ТЦК та СП в Закарпатській області експлуатував солдатів для будівництва власного приватного будинку.

 

Тобто майор «своєрідно» розумів, що таке мобілізація. І ймовірно відбирав військовозобов’язаних саме за будівельним фахом.

 

Як інформує Україна молода, про черговий безмір місцевих «князьків» з ТЦК та СП повідомляє Офіс генпрокурора.

 

Зазначається, що майору, який зганьбив своє офіцерське звання, оголосили про підозру за частиною 5 статті 426-1 Кримінального Кодексу (перевищення влади чи службових повноважень військовою службовою особою).

 

«За даними слідства, підозрюваний у службовий час використовував підлеглих для будівництва приватного будинку. Земельну ділянку під новобудовою він купив та оформив на родича, щоб уникнути відповідальності. Викрили майора та його підлеглих під час здійснення будівельних робіт на об’єкті», – йдеться в повідомленні.

 

Як уточнили в Національній поліції, деякі військовослужбовці протягом тривалого періоду кожного дня їздили працювати на будівельний майданчик за вказівкою зловмисника, використовуючи службовий транспорт.

 

Під час обшуків правоохоронці знайшли документи, квитанції, талони на паливо, гроші, наручні годинники, золотий злиток та інші речі, які мають доказове значення.

 

Більше того, у керівника ТЦК та СП виявили радянську та російську символіку! Йдеться про георгіївські стрічки, прапор і військовий головний убір ворога, футболку з логотипом "СССР", посвідчення Радянського Союзу, партійний квиток члена забороненої партії, коробку із російськими монетами.

 

Тепер органи вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. Фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі. Також розслідується ймовірна причетність до злочину інших негідників у погонах.

 

 

Як повідомляла «УМ», у Білгород-Дністровському корупціонери з ТЦК та СП організували масштабну «демобілізацію» для ухилянтів з усієї України

 

Ціна питання: від 7 до 10 тисяч доларів залежно від платоспроможності клієнта. Після чого він виїжджав за кордон.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи відновиться довіра суспільства до мобілізаційної кампанії