Перевірки ТЦК та СП: підозрюються та обвинувачуються десятки керівників

16:20, 26.07.2023
Перевірки ТЦК та СП: підозрюються та обвинувачуються десятки керівників

Українців, які зіткнулися з проблемами під час взаємодії з ТЦК та СП, закликають повідомляти про це Міноборони. (facebook.com/OOTCKSP)

Правоохоронці та робочі групи Міноборони продовжують перевіряти роботу регіональних ТЦК та СП та причетність їхнього керівництва до корупції та інших злочинів.

 

Наразі лише ДБР розслідує 106 кримінальних проваджень щодо порушень під час роботи ТЦК та СП, військово-лікарських комісій.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив перший заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк у соцмережах у середу.

 

«Перевірки ТЦК та СП. Покращення роботи. Відновлення справедливості. Притягнення правопорушників до відповідальності. Створені робочі групи від Міністерства оборони працюють в регіонах. Аналізується все — досвід служби, репутація, інформація в публічному просторі, звернення громадян, що надійшли на гарячу лінію та іншими каналами.

 

Триває робота над пропозиціями змін до нормативно-правових актів. Окрім цього, у пріоритеті — цифровізація роботи центрів комплектування», - написав пан Павлюк.

 

За його даними, правоохоронцями з ДБР наразі повідомлено про підозру 21 особі з ТЦК та СП. Крім цього, 8 обвинувальних актів щодо 16 осіб - спрямовано до суду.

 

Також прийнято вже понад 2300 (!) звернень від громадян.

 

«Теми охоплюють весь спектр питань, які можуть виникнути при взаємодії з ТЦК та СП - від корупційних проявів до якості організації роботи. Кожне звернення опрацьовується індивідуально», - пояснив перший заступник міністра оборони.

 

Водночас НАЗК сформувало базу, до якої увійшли всі керівники та заступники керівників ТЦК, яких слід перевірити. По 102 особам вже розпочато моніторинг способу життя.

 

Генерал-лейтенант закликає українців, які зіткнулися з проблемами під час взаємодії з ТЦК та СП, повідомляти Міноборони за цими контактами:

 

за номером 0 800 31 01 79 (багатоканальна гаряча лінія);

на електронну пошту [email protected];

на чат-бот в телеграм: https://t.me/tck_report_bot.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні ініціювали масштабні перевірки ТЦК та СП після того, як одеського воєнкома Євгена Борисова викрили на незаконному збагаченні на загальну суму 188 млн гривень.

 

Президент Володимир Зеленський, який доручив перевірити роботу керівництва ТЦК та СП, назвав перші результати перевірок ТЦК та СП в Україні невтішними.