У Нижній Лаврі збирають гроші на заставу для арештанта Павла

15:55, 18.07.2023
У Нижній Лаврі збирають гроші на заставу для арештанта Павла

Павло ще й благословив своїх прихильників за збір коштів йому на заставу. (facebook.com/andriy.kovalov)

Московське попівство поставили скриньки у храмах Нижньої Лаври, яку вони відмовляються залишати, і нахабно збирають у вірян гроші на заставу для арештованого митрополита Павла (Лебедя).

 

Скриньки для колишнього намісника Лаври, який нині сидить у СІЗО СБУ, збирають і в інших храмах РПЦ і Україні.

 

Як інформує Україна молода, про це спочатку повідомила сама так звана упц мп на своїй версії сайту Лаври.  

 

Московитський митрополит, більше відомий через любов до розкошів, як Паша «Мерседес» (або Паша «Тесла») утримується в корпусі для підозрюваних за статтями, які розслідує СБУ. Стан його здоров'я та умови утримання задовільні, каже його адвокат отець Нікіта.

 

І додав, що Павло ще й благословив своїх прихильників за збір коштів йому на заставу.

 

Зазначається, що прихильники служителя проросійської церкви вже начебто перерахували вже понад 450 тис. грн, а в у Києво-Печерській Лаврі за добу зібрали понад 500 тис. грн. Втім, для його звільнення потрібно зібрати 33 млн грн.

 

Про “збір” на користь підозрюваного церковника повідомляє і громадський та церковний діяч (ПЦУ), речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

 

«Поки весь український народ збирає гроші на безпілотники для Збройних сил України, донатить на оборону України та перемогу над російськими окупантами, у Києво-Печерській лаврі адепти Московського патріархату збирають гроші на заставу підозрюваного агента Кремля, так званого “митрополита Павла” – громадянина Петра Лебедя, як він сам просив його називати не “Паша Мерседес”, а “Паша Тесла”, – обурився пан Ковальов і оприлюднив у соцмережах відповідну світлину з храму святого Агапіта Печерського Києво-Печерської лаври.

 

І нагадав, що громадянина Лебедя підозрюють у розпалювання міжрелігійної ворожнечі та поширенні матеріалів, які виправдовують російську агресію.

 

Офіцер ЗСУ додав: «Не вірите в такий рівень фарсу і нахабності російських агентів в Україні – сходіть і самі переконайтеся. Боюся, якби далі вони не почали збирати пожертви на допомогу так званій “ЧВК Вагнера”.

 

 

Згодом фотожурналіст Ян Доброносов, який за порадою Ковальова сходив до храму, оприлюднив іншу світлину, на якій видно, що попи змінили табличку на скриньці, тож тепер там написано «на украшеніє храма».

 

Нагадаємо, 14 липня Солом’янський райсуд Києва змінив запобіжний захід колишньому наміснику Києво-Печерської лаври, митрополиту Павлу Лебедю із цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня під заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

 

Як повідомляла «УМ», перед цим Служба безпеки України заявила про викриття нових фактів підривної діяльності проти України від митрополита Павла. 13 липня громадянину Лебедю оголосили нову підозру за двома статтями Кримінального кодексу: заперечення збройної агресії рф і порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно.