В Ужгороді майор Варі з ТЦК напав на дружину фронтовика, фото

13:54, 03.07.2023
В Ужгороді майор Варі з ТЦК напав на дружину фронтовика, фото

"Герой" інциденту - майор Варі. (Фото: Фейсбук Tatyana Novak)

Старший офіцер Закарпатського обласного ТЦК та СП майор Костянтин Варі жорстоко побив в Ужгороді жінку, яка була із чоловіком-військовим, який нещодавно повернувся з фронту після поранення.

 

Як інформує УМ, про це повідомила у Фейсбуці жертва побиття – Тетяна Новак.

 

Інцидент стався 25 червня на зупинці “вулиця Котляревського” о 15:25. Тетяна повідомила, що цього дня вона зі своїм чоловіком офіцером ЗСУ Євгеном Голюком зайшли до магазину ABC, щоб купити каву та воду. Але на касі до них “причепився п’яний мужик у цивільному”.

 

“Його перші слова були до мого чоловіка: “Ти воював чи з…ався (утік – УМ.)?”. Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах запитувати: “А де? А як? А навіщо поїхав на нуль? А що зараз не там?”. Мій чоловік спокійно зазначив, що служить у 15-му гірсько-штурмовому батальйоні, після оборони Соледара визнаний обмежено придатним”, – розповіла пані Новак.

 

Це дуже розлютило п’яного чоловіка і він почав штовхати чоловіка та дружину. Продавець у магазині намагалася його заспокоїти словами, але він не вгамовувався. Тетяна попросила викликати поліцію і вони з чоловіком вийшли на двір, бо не хотіли скандалу.

 

“Ми вийшли з магазину, відійшли на зупинку і збиралися дзвонити на 102. Коли мій чоловік уже тримав телефон біля вуха, Костя (він же майор Костянтин Варі) теж з’явився на зупинці, кинувся на мого чоловіка з кулаками, але чомусь передумав, різко змінив траєкторію, підбіг до мене (я стояла на пару метрів ззаду від чоловіка) і вдарив мене в щелепу.

 

Так, жінку. Так, кулаком. Я впала, тоді він схилився наді мною і завдав ще одного удару кулаком у ліву скроню. було швидко і зненацька, мій чоловік не встиг втрутитися, а Варі втік”, – повідомила постраждала.

 

 

Тетяна одразу ж зателефонувала до 102. Поки чекали поліцію, почали сходитися люди. Вони розповіли, що майор Варі не вперше нападає на людей, зокрема жінок, але місцеві жителі його бояться і заяви не подають.

 

Дочекатися поліції та дати свідчення теж охочих не знайшлося. Згодом приїхала поліція, швидка та ВСП (Військова служба правопорядку).

 

Варі знайшли у його власній квартирі, затримали, “задули” на алкоголь, результат показав 2.04 проміле. “Швидка” констатувала у Тетяни забій щелепи. На місці вона написала заяву. Відкрито кримінальне провадження за статтею 125 ч. 1 (навмисне легке тілесне ушкодження).

 

Увечері того ж дня у травмпункті Ужгородської міської лікарні у неї зафіксували “забій м’яких тканини голови, забій нижньої щелепи”. Наступного ранку, у понеділок, вона з чоловіком поїхала до Ужгородського відділу поліції ГУНП у Закарпатській області.

 

Поки Тетяна з чоловіком їхала у таксі, їй зателефонували із Закарпатського ОВК та попросили зустрітися, щоб обговорити інцидент та врегулювати все мирно. Вона відмовилася.

 

Як виявилось, у поліції за три дні справа не зрушила з місця.

 

“Протягом тижня дізнавач не відповів конкретно на мої питання у справі. Я не знаю, чи вилучили з магазину камери, чи були опитані свідки (як мінімум продавщиця), чи був протокол затримання з доказами, що Варі був у стані алкогольного сп’яніння. мене немає зв’язків, я не маю грошей на адвоката. Єдині варіанти для мене – це публічність, ваша підтримка та безкоштовна допомога юристів”, – резюмувала постраждала жінка.

 

Згодом на цей інцидент (та інші скандали з діями працівників ТЦК) відреагував заступник міністра оборони України Олександр Павлюк:

 

“У засобах масової інформації та соціальних мережах поширена інформація про окремі випадки негідної поведінки військовослужбовців зі складу ТЦК та СП по відношенню до громадян України. У межах перевірки роботи ТЦК та СП в усіх регіонах України готові реагувати на кожний подібний інцидент. Підкреслю, що усі випадки, які ганьблять високе звання військовослужбовця Збройних Сил України, офіцера, не будуть залишені без жорсткої реакції. По кожній подібній ситуації буде проведено службові розслідування, а винні — притягнені до суворої відповідальності згідно з чинним законодавством”, – написав він.

 

Павлюк просить усіх, хто стикався з проблемами у взаємодії з уповноваженими особами ТЦК та СП, надсилати відомості щодо таких випадків:

за номером 0 800 31 01 79;

на електронну пошту [email protected];

на чат-бот в телеграм: https://t.me/tck_report_bot

 

Як повідомляла УМ, раніше після скандалу щодо мільйонів одеського воєнкома Борисова, парламентська монобільшість закликала провести перевірку воєнкомів в усіх областях України